Sådan forbinder du Linux via en Ethernet-switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn et 'Terminal' vindue. Placeringen varierer fra Linux-systemet, men i de fleste systemer er vinduet 'Terminal' under 'Tilbehør' i menuen 'Applications'.

2.

I ' Terminal 'vindue, skriv' ifconfig eth0 'for at kontrollere status for systemets vigtigste Ethernet-forbindelse.

3.

Hvis din netværksadapter er blevet tildelt en IP-adresse, vil blive vist på den anden linje i det resulterende svar. IP-adressen følger teksten 'inet addr.'

4.

Se på den anden linje i den resulterende tekst. Hvis du ser en adresse, har dit system en DHCP-server, som allerede har tildelt en adresse. Hvis du ikke ser en adresse, skal du tildele en adresse.

5.

< p> Log ind som root bruger. Den nøjagtige procedure varierer med typen af ​​Linux. I Ubuntu skal du bruge kommandoen 'sudo' efterfulgt af et mellemrum foran følgende kommando:

ifconfig eth0 192.168.XX netmask 255.255.255.0 op

Udskift X cifre over med den ønskede adresse.

6.

For at kontrollere status for grænsefladen efter konfiguration, skriv 'ifconfig eth0' i terminalvinduet. Du skal se adressen ovenfor angivet i den anden linje i den resulterende rapport.

Tips og advarsler

  • Forskellige computere har forskellige procedurer til logning eller udfører en kommando som root. I nogle systemer skal du muligvis logge ind på 'root' -kontoen. I andre systemer skal du muligvis udføre kommandoen 'su' for at indstille den nuværende konto som root. I endnu andre systemer vil kommandoen 'sudo' før en kommando udføre kommandoen som en root-bruger.
  • Hvis computeren stadig ikke er tilsluttet korrekt til kontakten, efter at du har angivet din IP-adresse, kontakt din netværksadministrator for at sikre dig, at du har den korrekte IP-adresse.
  • Tilslutning af en Linux-computer via en Ethernet-switch er ikke anderledes end at forbinde nogen anden computer via kontakten. I mange netværkskonfigurationer udløses en forespørgsel til en DHCP-server for at tildele en IP-adresse til din Linux-computer ved at forbinde din computer til kontakten. Hvis din switch heller ikke har en indbygget DHCP-server eller har en server tilsluttet, skal du muligvis manuelt konfigurere din Linux-netværkskort.