Sådan installeres Cat 5-ledninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Håndter dit kabel omhyggeligt. Høj kvalitet Cat5 (som kun er marginalt dyrere end de billige ting) er ikke mere holdbar, det er faktisk mindre så. Du må ikke krybe, bøje eller træde på ledningen under installationen og læg ikke mere end 25 pund af tryk på det, når du løber det gennem væggene.

2.

Skær hullet til din udløbs boks. Bor et pilothul, og brug en gipsvæg til at skære dit kvadrat. Mål afstanden til dit valgte sted til udløbsrøret fra et fast punkt, som en udvendig væg. Gå til loftet og måle af den samme afstand, så du ved, hvor du skal bore. Bor et et tommers hul i den vandrette stift over dit valgte sted med en spadebit.

3. midt på en 20 fod fodlinje og binde en lille vægt til den løse ende. Sæt den vægtede linie gennem hullet og træk det gennem hulrummet i rummet. Træk dit kabel i sløjfen, og træk derefter linjen fra udløbsstedet, indtil du kan trække den igennem.

4.

Kør kablet gennem bagsiden af ​​udløbsboksen. Mange kasser har kabelophold eller små klapper, der udøver pres på linje kommer igennem for at holde det på plads. Det er ikke en dårlig ide at snappe disse fra, når du arbejder med Cat5, da trykket kan forårsage en impedansspike.

5.

Monter ansigtet på din valg. Der er mange forskellige typer at vælge imellem, men for at forbinde et standard Cat5-kabel skal du have en frontplade med RJ-45-stik.

Skær tre tommer isolering fra kabel og adskille de farvede par. Du vil se fire farver. Parene omfatter tråd af fast farve og en stribet. Din frontplade vil være tydeligt mærket med farverne, så match bare ledningen til det korrekte kryds.

7.

Monter frontpladen.

Tips og advarsler

  • Brug plastikstifter i stedet for en hæftepistol til at holde din ledning på plads på loftet om nødvendigt for at minimere trykket på kablet.
  • Don ' t Kør Cat5 direkte over en kraftlinie vinkelret.
  • Fød Cat5 ikke gennem samme borehul som en kraftledning.
  • Trådløs har forbedret bekvemmeligheden ved hjemmenetværk, men kablede forbindelser er stadig hurtigere og mere pålidelige, hvis ledningerne er valgt og installeret korrekt. Tilføjelse af Cat5 Ethernet-ledninger til et rum betyder også, at du kan forbinde komponenter, der ikke har trådløs kapacitet som et DVR eller spil system. Selvom grunden til projektet er ret ligetil, er der nogle ting at være forsigtige med, hvis du planlægger at installer Cat5-ledninger selv.