Sådan opretholder du computernetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Nulstil modemmet, som internettet er bremset. Gør det samme for din router (hvis det er i brug). Knappen 'Reset' er normalt placeret på bagsiden af ​​modemet eller routeren. Genstart alle computere i netværket.

2.

Brug funktionen 'Diskdefragmentering' i Windows. Denne funktion er designet til at omarrangere og organisere filer på din computer. For at gøre dette skal du navigere til menuen 'Start' og derefter vælge 'Alle programmer'. Klik på 'Tilbehør' og vælg 'Systemværktøjer' fra indstillingerne. Vælg 'Diskdefragmentering' og klik på computerstationen for at starte processen.

3.

Udfør en 'Diskoprydning'. Naviger igen til 'Systemværktøjer' (se trin 2), men denne gang vælger du 'Diskoprydning.' Vælg det drev, du vil rydde op, og klik derefter på 'OK'. Hvis computeren har flere drev, skal du gentage processen, indtil alle drev er rengjort.

4.

Rengør registreringsdatabasen. Da registreringsdatabasen er en delikat og væsentlig del af operativsystemet, skal du bruge tredjeparts software til at udføre denne procedure. Download en registreringsdatabasen renere såsom 'Wise Registry Cleaner' eller 'Abexo Free Registry Cleaner.' Installer softwaren til computeren og fortsæt til rengøringsprocessen.

5.

Slet midlertidige filer og browsereksempel, som du ikke længere har brug for, fordi de spiser meget af diskpladsen, når ikke slettet. For at gøre dette skal du åbne din webbrowser og slette din internethistorik ved at gå til menuen 'Funktioner' og derefter 'Internetindstillinger' eller 'Indstillinger'.

6.

Scan computere for virus, der bruger en pålidelig og pålidelig anti-virus software som Norton, AVG eller McAfee. Slet, helbredes eller karantæne vira, der kan forhindre computeren i at udføre det optimale niveau.

7.

Undersøg de Ethernet-kabler, der forbinder computeren med netværket. Hvis en computer ikke kan opdage en internetforbindelse, kan det skyldes funktionsfejl eller defekte kabler.

Tips og advarsler

  • Anvend alle procedurer ovenfor for alle computere i dit netværk. Gentagelse af mindst en gang om ugen vil forbedre computerens ydeevne i netværket.
  • Hvis du har opsætningen af ​​computernetværk i dit hjem eller kontor, er det vigtigt, at du opretholder netværket for at holde forbindelsen kørende. Ved fortsat brug af computeren er diskplads fyldt og nye programmer tilføjes, hvilket gør computererne gradvist langsommere. For at opretholde dit computernetværk skal du også overvåge og vedligeholde dine computere.