Sådan opretter du forbindelse til en trådløs enhed via din bærbare trådløse forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for den bærbare computer og sørg for, at trådløst er tændt, og Ethernet-kablet er forbundet mellem den bærbare computer og internetmodem eller router.

2.

Åbn netværk og delingscenter i Windows Vista ved at åbne menuen 'Start', klikke på 'Kontrolpanel' og vælge 'Netværk og Internet'. Klik på Netværks- og delingscenter.

3.

Klik på 'Administrer trådløse netværk' under 'Opgaver' i venstre side af vinduet Netværk og delingscenter. Klik på det grønne plusskilt, der siger 'Tilføj'. Vælg indstillingen for at oprette et ad hoc-netværk.

4.

Giv netværket et navn, du vælger, i feltet 'Netværksnavn'. Vælg 'WEP' for sikkerhedstypen og vælg en adgangskode. Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Gem dette netværk' og klik på 'Næste'.

5.

Klik på 'Tænd for internetforbindelse' i vinduet, der siger, at dit netværk er klar at bruge. Klik på knappen Luk.

6.

Test den trådløse forbindelse ved at søge efter tilgængelige trådløse netværk med en smartphone eller en anden bærbar computer. Søg efter navnet på det ad hoc-netværk, du lige har oprettet, og vælg 'Connect'. Skriv adgangskoden, lad forbindelsen starte, og åbn en webbrowser for at teste forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Adgangskodebeskyttelse forhindrer Uautoriserede brugere kan deltage i dit ad hoc-netværk.
  • Brugere, der forbinder til din computer, kan muligvis få adgang til din harddisk, så vær forsigtig med, hvem der må oprette forbindelse til dit ad hoc-netværk.
  • Nye bærbare computere er standard med Wi-Fi trådløs kapacitet indbygget. De fleste bruger dette til at få adgang til trådløse internetnetværk, men computere kan konfigureres til at oprette forbindelse til en række trådløse enheder ved hjælp af ad hoc-netværksfunktionen i Windows. På denne måde kan din bærbare computer tilslutte sig andre trådløse bærbare computere eller smartphones på en måde, der ligner en almindelig trådløs router. Dette er praktisk til deling af en internetforbindelse eller udveksling af filer med andre bærbare computere eller smartphones.