Sådan tilslutter du en PS3 til en iMac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent og installer et UPnP AV-standardprogram til iMac, f.eks. MediaLink (se link i Ressourcer). Genstart iMac.

2.

Gå til menuen 'Apple' og vælg 'Systemindstillinger' i rullemenuen. Vælg 'MediaLink' -ikonet i det vindue, der vises.

3.

Tænd MediaLink ved at klikke på knappen 'Start'. Klik på fanen 'Kilder'. Vælg iPhotos og iTunes mapper på listen. Klik på 'Indstillinger' og naviger i det vindue, der vises til en mappe på iMacs harddisk, der bruges til at gemme videofiler. Vælg mappen og klik på 'OK' for at lukke vinduet.

4.

Kontroller den mappe, der netop blev valgt i listen i venstre side af vinduet, der stadig er på skærmen. Luk vinduet ved at klikke på den røde knap øverst til venstre i vinduet. eller kopier videofiler fra iMacs harddisk til den mappe, der er valgt til at gemme videofiler.

5.

Tænd for PS3 og vent på, at startmenuen vises. Naviger til fanen 'Billeder', 'Musik' eller 'Video' og vælg menuen 'Søg efter medieservere'. Tryk på 'X' på spilcontrolleren for at lade PS3 finde iMac på det lokale netværk og få adgang til fotos, musik eller videoer fra iMacs harddisk. Se billederne eller videoerne eller afspil musikken fra iMacs harddisk nu hvor du har tilsluttet PS3 til iMac.

Tips og advarsler

  • Et kablet lokalt netværk kan streame musik eller video fra computeren til iMac mere effektivt end at bruge et trådløst lokalt netværk.
  • Både PS3 og iMac skal være på samme lokale netværk (dvs. både på et kablet lokalt netværk eller begge på et trådløst lokalt netværk).
  • Computere og enheder med netværkskompetencer skal dele et fælles system, hvis de skal deltage i et lokalt netværk for at streame musik eller video fra computeren til enheden. PlayStation 3-spilkonsoller kan nemt tilsluttes Windows-baserede computere på et netværk, men ikke med Macintosh-computere, fordi de ikke bruger Universal-plug-in (UPnP) AV-standarden til netværk. Hvis en PS3 tilsluttes til en iMac via et netværk, skal der installeres et Mac-program, der tilføjer UPnP AV-standardfunktionen til OS X-operativsystemet. Dette gør det muligt for iMac at forbinde til PS3 så effektivt som om det var en Windows-baseret computer.