Sådan tilsluttes en router til Cable Internet Service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk og (eller) tag strømmen fra dit kabelmodem.

2.

Hvis en computer for øjeblikket er tilsluttet kabelmodem, fjern Ethernet-kablet (generelt blå) fra computerens Ethernet-forbindelsesport (lad det være sluttet til kabelmodemet) og sluk computeren.

3.

Sæt det Ethernet-kabel, du netop har afbrudt fra computeren, ind på bagsiden af ​​routeren, så den nu løber fra kabelmodemet til routeren. Den passende forbindelsesport på bagsiden af ​​routeren er generelt mærket 'Ethernet' eller 'Internet'

4.

Slut det andet Ethernet-kabel (generelt med selve routeren) til forbindelsesporten på bagsiden af router mærket '1'.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet, som du lige har tilsluttet routeren til din computers Ethernet-port. På dette tidspunkt skal du have et Ethernet-kabel, der kører fra kabelmodemet til routerens forbindelsesport, der sandsynligvis er mærket enten 'Ethernet' eller 'Internet' og et andet Ethernet-kabel, der kører fra routeren tilslutningsporten mærket '1' til computerens Ethernet port.

6.

Tilslut strømmen til og tænde kabelmodemet. Lad modemet være i ca. 30 sekunder for at starte helt op.

7. < / p>

Tilslut strømmen, tænd routeren og lad den være i cirka 30 sekunder for at starte den helt op.

8.

Tænd computeren, der er tilsluttet routeren og få adgang til din foretrukne internetbrowser (f.eks. Internet Explorer eller Mozilla Firefox) for at kontrollere din internetforbindelse.

9.

Slut flere computere til routeren / Internet ved at køre flere Ethernet-kabler fra yderligere router-forbindelsesporte (efterfølgende mærket '2', '3', '4' osv.) til de ekstra computere 'Ethernet-forbindelsesporte.

Tips og advarsler

/ p>
  • De fleste routere leveres med en installatio n cd. Hvis din router indeholder en installations-cd, skal du indsætte cd'en i den startcomputer, du ønsker at oprette forbindelse til Internet / router (de fleste installations-cd'er kører automatisk ved indsættelse). I de fleste tilfælde vil installations-cd'en give dig router-specifikke, trinvise installationsforbindelser, som kan erstattes af ovenstående. Hvis du tilslutter en trådløs router, bliver du også bedt om at navngive, beskytte og få adgang til dit trådløse netværk.
  • Hvis din router ikke indeholder en installations-cd, skal du muligvis få adgang til routerproducenten ' s hjemmeside for at downloade og installere nødvendige routerspecifikke drivere og trådløse installationsinstruktioner, før du kan få adgang til internettet via din router.
  • Vær forsigtig med ikke at forveksle Ethernet-kablet, der er sluttet til dit kabelmodem til koaksialkablet, der løber fra væggen til dit kabelmodem. Ethernet-kablet vil sandsynligvis være blåt og have plastik-stik i begge ender. På den anden side er koaksialkablet sort og har metalindskruinger på hver ende.
  • Før du køber en trådløs ('wi-fi') -router, skal du sikre dig, at alle computere, du håber at oprette trådløs forbindelse til internettet, er udstyret med en trådløs adapter, ellers skal du købe en ekstern trådløs adapter (som normalt forbinder til en computer ved hjælp af en USB-forbindelse).
  • Tilslutning af en router til internetadgang til internettet gør det muligt for en bruger at forbinde to eller flere computere samtidigt med andre elektroniske enheder, såsom spilkonsoller som Nintendo Wii eller PlayStation3. En router gør det også muligt for brugeren at oprette et hjemmenetværk, hvorved filer kan deles mellem to eller flere computere. Med en trådløs router kan brugeren surfe på internettet og nyde fordelene ved et hjemmenetværk fra hvor som helst inden for et givet område uden at skulle være direkte forbundet til routeren ved hjælp af besværlige ledninger.