Virkningerne af Spyware og Adware i Internet Security

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Spyware og adware har alvorligt kompromitteret internetsikkerhed siden etableringen af ​​internettet. Spyware og adware betragtes begge som former for malware; en meget ondsindet software, der trænger ind i edb-systemer uden ejeren at vide det. Spyware er ondsindet, fordi det kan tillade alvorlige sikkerhedsbrud som en hacker at få adgang til værdifulde finansielle oplysninger. Adware er også lige så farlig, da den placerer uønskede annoncer og kan forårsage anden ondsindet aktivitet på en persons computer.

Mindre sikkerhed for internetbrugere

Nogle adware betragtes ikke som spyware. Adware i sin enkleste form viser reklamer inden for gratis programmer, der genererer indtægter for virksomheder. Men når tracking software installeres med programmet til at overvåge en persons søgevaner; så bliver det spyware. Spyware er farligt, fordi det kan give andre mennesker mulighed for at se, hvad du gør på din pc. Nogle kan endda se dig, hvis du logger ind på din banks websted for at se dine kontoudtog online. Dette er et alvorligt sikkerhedsproblem, da det betyder, at andre mennesker vil have adgang til økonomiske poster og andre vigtige personlige oplysninger.

Intrusive eller obstruktivannoncer

Annoncer er en legitim indtægtskilde for mange onlinefirmaer og online-iværksættere. Men når annoncer bliver påtrængende, obstruktivt eller støtende, bliver det et problem for internetbrugere. Et eksempel på påtrængende og obstruktivt annoncer vil indeholde websteder, der næsten udelukkende består af annoncer og har ringe eller intet indhold. Spyware kan forårsage popup-vinduer og ellers uønskede annoncer på en persons pc, fordi den overvåger deres aktivitet og målretter annoncer specifikt til dem. De fleste mennesker har popup-blokkere installeret på deres browsere. Men nogle udviklere bliver kloge og finde måder at komme forbi popup-blokkere. Popup-vinduer kan også indeholde malware, som kan true internetsikkerheden.

Mulighed for kontraherende virus

Spyware kan potentielt forårsage en internetbrugers pc til at indgå malware eller andre vira. For eksempel, hvis nogen har spyware installeret på deres pc, og en pop op-annonce, der er inficeret med malware, kommer op, og brugeren ved et uheld klikker på det, kan deres computer blive inficeret med en virus. Visse antivirusprogrammer stopper vira i deres spor, før de får lov til at gøre nogen skade. Men ondsindede webbrugere kommer hver dag ud med nyere vira, hvilket gør det vanskeligt for pc-sikkerhedsselskaber at holde op. Heldigvis er der et par antivirusprogrammer, der opdaterer hver dag og giver den bedste beskyttelse for internetbrugere.