Fordele ved kategori 5 UTP-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Ved ledningsføring af et hjem eller kontor netværk har et kategori 5 (også kendt som Cat 5) UTP (uafskærmet snoet par) kabel nogle fordele i forhold til andre kabler på markedet. Selvom den ikke længere er top-of-the-line, kan den stadig overføre data på en pålidelig hastighed. Også fordi Cat 5 UTP er en ældre type kabel, er den mere egnet til brug med ældre netværk og computere end nogle af dens nyere modstykker.

Hastighed

Et Cat 5 UTP-kabel kan transmittere data ved hastigheder op til 100 Mbps eller megabit per sekund. Medmindre du søger at spille det nyeste, kraftfulde spil eller downloade store filmfiler, er 100 Mbps-funktionen pålidelig, hurtig og tilstrækkelig til overførsel af data med høje hastigheder.

Kompatibilitet

Cat 5 UTP har en tip, der forbinder til en RJ45 (standard Ethernet) port. RJ45-porte er standard på alle computertårne ​​og bærbare computere --- selv Apples --- tillader, at Cat 5-kablet bruges på maskiner, der er flere år gamle eller helt nye.

Størrelse

Cat 5 UTP-kabler er ca. 17 inches i diameter; Denne mindre størrelse gør det muligt at installere kabler hurtigt og effektivt uden at optage meget plads. Dette er især gavnligt ved installation af ledninger og kabler i en ældre bygning.

Omkostninger

Kategori 5 UTP-kabel er økonomisk mere lyd end andre kabler på markedet. Det koster mindre end dets brorkabel, Cat 5e, og betydeligt mindre end den næste up-and-comer på kabelføringsmarkedet, Cat 6.