Sådan Splice en Cat5 Kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mål den eksisterende kabellængde og træk den fra forbindelsesafstanden for at bestemme, hvor meget splejsningskabel skal skæres.

2.

Mål og skære en længde af Cat5-kablet til en længde, som er lidt større end din splejsemåling, og fjern derefter ca. en halv tomme af kabeljacket i begge ender.

3.

Cut det terminerede kabel (RJ45-stik på begge ender) i halvdelen og fjern ca. halvanden tommer af kabeljakken på begge sider af skæret.

4.

Adskille de fire snoet par (otte ledninger, fire par i hvid / grøn, hvid / orange, hvid / blå, hvid / brun) i de enkelte dele af hvert kabel.

5.

Brug wire stripper eller en barberkniv til at fjerne en kvart-tommers trådbeskyttelse for alle kabler. Pas på at holde trådparrene intakte.

6.

Drej hver ledning i begge ender af splejsekabel til den tilsvarende ledning i de to snitkabler (blå til blå, grøn til grønt osv.) og luk hver enkelt ledningsforbindelse med et stykke elektrisk tape.

7.

Sæt elektrisk tape rundt på Cat5-kablet ved splejsningspunkterne for at afslutte splejsningen .

Tips og advarsler

  • Splejsning kan reducere kablets samlede integritet eller ydeevne. Hvis du bemærker overdreven transmission, skal du overveje at udskifte Cat5-kablet helt .
  • Brug aldrig et splejset kabel på et sted, hvor det kan blive vådt.
  • Et kategori 5- eller cat5-kabel består af et sæt af fire snoet par mindre kabler, der transmitterer og modtager signaler indkapslet i en fleksibel plastjakke. Cat5-kabler giver Ethernet-forbindelser mellem computere, netværks routere og nav i hastigheder på op til 100 megabit per sekund og til afstande på op til 100 meter. Kommercielle forhandlere sælger Cat5-kabler i ruller, så kablet kan skæres i størrelse såvel som i forkantede længder, som fungerer for de fleste computernetværk. De twisted pair ledninger er farvekodede, så de kan afslutte ordentligt i RJ-45 terminaler. Hvis et eksisterende Cat5-kabel skal forlænges, kan det splejses med en ekstra kabellængde.