Sådan bestemmes domænet på en fjerncomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent den numeriske IP-adresse på den computer, du er tilsluttet. Metoden til at gøre det vil variere afhængigt af de netværksforbindelser, du opretholder. Du kan få en liste over alle netværksforbindelser med kommandoen 'netstat' ved Unix-kommandoprompten (åbner et Terminal-vindue i Mac OS X for at bruge dette).

2.

Søg efter IP-adressen på et Macintosh- eller Linux-system. Åbn et terminalvindue eller shell-session og skriv 'vært' efterfulgt af den numeriske IP-adresse fra trin 1. Hvis den IP-adresse, du forbinder til, er knyttet til en domænenavn, vil den blive leveret til dig.

< p> 3.

Søg efter IP-adressen i et Windows-system. Åbn et DOS-vindue og skriv 'nslookup' efterfulgt af den numeriske IP-adresse, hvis du kører Windows.

4.

Søg i Whois-biblioteket for at få flere oplysninger. Hvis en DNS-post ikke returneres, kan du bruge kommandoen 'whois' til at returnere oplysninger om adresseboksen, der indeholder den adresse, du bruger. Whois installeres som standard på Macintosh og Linux; en Windows-version kan downloades og installeres, eller en web-interface kan bruges. Skriv 'whois' efterfulgt af IP-adressen;

Tips og advarsler

  • Whois opslag er nyttige til at bestemme informationer, når du er forbundet til en IP-adresse, der er tildelt som en internetforbindelse til hjemmet. Disse adresser er nogle gange ikke tildelt en DNS-adresse, men whois vil returnere navnet på den internetudbyder, der leverer forbindelsen til den pågældende computer.
  • Det er ofte nyttigt at kende det tildelte domænenavn på de computere, du er tilsluttet til på internettet. Domænenavnstjeneste (DNS) er en internet-bred adressekatalog, der er tildelt til numeriske IP-adresser (Internet Protocol). Når du opretter forbindelse til Googles websted, bruges DNS til at løse den navngivne adresse til en IP-adresse. En IP-adresse bruger en række tal adskilt af perioder. Et eksempel er '74.125.19.105.' At finde et domænenavn kræver IP numerisk adresse på den tilsluttede computer og et DNS-opsøgende værktøj.