Sådan bruges delingsfunktionen på filmapper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows

1.

Åbn 'Denne computer' og find den ønskede mappe.

2.

Højreklik i mappen og vælg 'Indstillinger'.

3.

Vælg 'Sikkerhed' (i nogle versioner af Windows er dette mærket 'Deling'). Ofte vil Windows instruere dig blot at placere mappen i mappen 'Shared Documents.' Hvis det er tilfældet, skal du klikke og holde den ønskede mappe og trække den i mappen 'Delt dokumenter'.

4.

Konfigurer de ønskede delingsindstillinger i mappen. Dette kan gøres sikkert med 'Network Setup Wizard.' Dette giver dig mulighed for at navngive din computer og arbejdsgruppe (arbejdsgruppen er den virtuelle placering af din computer i en gruppe af andre computere eller enheder). Når du har udpeget et navn og en arbejdsgruppe, vil dine delte filer være synlige for andre enheder med adgang til dit netværk.

Mac OSX

1.

Åbn 'Systemindstillinger' i Apple-menuen.

2.

Vælg 'Deling' under undermenuen 'Vis'.

3.

< p> Tilføj mapper til 'Shared Folders' boksen ved hjælp af + knappen. I denne menu kan du også konfigurere sikkerhedsindstillingerne til forskellige brugere af mappen.

Tips og advarsler

  • Sørg for at ændre adgangsindstillingerne for en fil eller mappe (under indstillingen 'Indstillinger') i overensstemmelse hermed. Vælg 'Read Only', hvis du ikke vil have, at brugerne kan ændre dine filer. Vælg 'Læs og skriv', hvis du vil give brugerne mulighed for at ændre dine filer.
  • Vær forsigtig med mængden af ​​data, der er delt, og hvem du deler den med. At dele for meget data med mistænkelige brugere kan resultere i det uoprettelige tab af information.
  • Deling af filer over både lokale og eksterne netværk er en meget værdifuld computerfunktion. Denne funktion giver dig mulighed for at få adgang til bestemte filer på din computer fra andre computere eller til at dele filer med andre uden at bruge fysiske medier som cd'er eller eksterne drev. Der er en række privatlivsindstillinger, som du kan konfigurere, når du deler filer for at sikre, at kun de ønskede modtagere kan få adgang til dine filer.