Sådan bruges din internetudbyder på en anden computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Netværk og internetforbindelser' eller 'Netværk og delingscenter' i kontrolpanelet afhængigt af din version af Windows.

2.

Højreklik på forbindelse, der bruges til internetudbyderen adgang. Dette kan være en opkaldsforbindelse eller en DSL- eller kabelmodemforbindelse. Vælg 'Egenskaber' i listen over menupunkter.

3.

Klik på fanen 'Avanceret'. I denne fane markeres afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse'. Dette gør det muligt for andre brugere at bruge denne computers internetudbyderforbindelse.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Opret en opkaldsforbindelse, når en computer på mit netværk forsøger at få adgang til internettet', hvis du bruger en opkaldsforbindelse. Dette ringer ud til internetudbyderen, når en anden computer på dit netværk anmoder om en internetforbindelse.

5.

Klik på knappen 'OK'. Klik på knappen 'Ja' i bekræftelsesskærmen, der dukker op. Når disse indstillinger er konfigureret, skal du genstarte maskinen. Når maskinen er genstartet, er computeren nu klar til at dele forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Når indstillingerne er foretaget på værtsmaskinen, Andre computere på netværket skal også genstartes for at få adgang til den delte forbindelse.
  • Hvis du ikke har en router på et netværk, kan du stadig bruge en internetudbyder (ISP) -forbindelse til flere maskiner. Windows har en tjeneste kaldet internetforbindelse deling. Dette giver dig mulighed for at bruge internetforbindelsen fra en maskine som gateway. Andre maskiner bruger ISP-forbindelsen installeret på gatewaycomputeren for at få adgang til internettet. Denne service er blevet inkluderet i hvert Windows-operativsystem siden Windows 98. Brugere med nuværende versioner af Windows kan implementere denne teknologi.