Sådan får du en WPA-nøgle

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

På din computer skal du åbne enhver internetbrowser (Internet Explorer, Safari) for at komme online.

2.

Gå til en WPA nøglegeneratorwebsted, såsom Yellowpipe.com. Andre muligheder omfatter Kurtm.net, SG WLAN Key Generator og GRCs Ultra High Security Password Generator, hvis links findes i Resources.

3.

Vælg om du vil have en 64-bit, 160-bit, 504-bit eller brugerdefineret størrelse. Hvis du vælger brugerdefineret størrelse, skal du indtaste mellem otte og 63 tegn.

4.

Klik på 'Generer WPA-nøgle. 'Din nøgle vises straks i boksen nedenfor, så du kan kopiere og indsætte. De fleste af disse websteder genererer automatisk en tilfældig nøgle, der indeholder tal, store og små bogstaver og symboler som #, / og\%. På nogle, som GRCs Ultra High Security Password Generator, kan du vælge, om du vil medtage symboler i din WPA-nøgle eller ej.

Kopier din nøgle og indsæt den i et sikkert dokument, kun synligt for dem hvem har adgang til dit trådløse netværk.

Tips og advarsler

  • Bemærk, at en WPA ikke er den samme som et WEP- nøgle. For at få en WEP-nøgle skal du prøve WEP-nøglegeneratoren i Referencer. WEP-nøgler er ikke så sikre som WPA-nøgler, og brug af en kan medføre dine private oplysninger i fare.
  • Gem dit kodeord sikkert i tilfælde af nødsituation.
  • Opret ikke din egen WPA, der bruger fødselsdage, navne eller ord. Et komplekst kodeord, der blander store og små bogstaver med tal og symboler, hjælper med at holde dit netværk sikkert for hackere.
  • Giv ikke denne kode til nogen, du ikke ønsker at få adgang til dit trådløse netværk.
  • En WPA (Wi-Fi-beskyttet adgang) nøgle er et kodeord, der bruges til at få adgang til et krypteret trådløst netværk. Der er fire størrelser af WPA-nøgler: 64 bits, 160 bits, 504 bits og brugerdefineret størrelse. En 64-bit nøgle er den letteste sikkerhed, der indeholder otte tegn. For medium sikkerhed har 160-bit nøglen 20 tegn, og WPA-nøgler med maksimal sikkerhed indeholder 63 tegn. WPA-nøgler med brugerdefineret størrelse skal have mellem otte og 63 tegn. Mange websites vil generere en af ​​disse WPA nøgler til dig hurtigt og nemt.