Sådan finder du en Mac-adresse fra et PC WiFi-kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd din computer. Sørg for, at Wi-Fi-kortet er tilsluttet, og at computeren genkender det.

2.

Åbn 'Kommandoprompt' på dit operativsystem. I Windows kan dette findes på fanen 'Tilbehør'. Gå til 'Start' menuen og klik på 'Alle programmer'; listen over programmerne skal være i alfabetisk rækkefølge med 'tilbehør' i nærheden af ​​toppen. Udvid fanen 'Tilbehør' og klik på 'Kommandoprompt.' I Linux kan du åbne din kommandoprompt ved at åbne hovedmenuen og gå til dit 'Systemværktøjer'.

3.

Skriv 'ipconfig -all' i Windows i hurtig. Dette viser alle dine netværksenheder og deres konfigurationer og adresser. Find den trådløse post, og kig derefter efter den fysiske adresse indtastning linje under den. Nummeret der er din fysiske adresse, også kendt som MAC-adressen.
I Linux skal du skrive 'ifconfig -a' i shell. Dette giver dig en liste over alle forbindelserne på din computer. Dit Wi-Fi-kort vil være på listen, hvis det er installeret og fungerer. MAC-adressen på dit kort er nummeret efter 'HWaddr.'

At få adgang til MAC-adressen (Media Access Control) fra et PC Wi-Fi-kort er meget nemt. Wi-Fi-kortet er en netværksenhed, og alle netværksenheder har en fysisk eller MAC-adresse. Når dit Wi-Fi-kort er tilsluttet din computer og installeret, kan du finde dit korts adresse ved at åbne en kommandoprompt og skrive i en meget enkel kommando.