Sådan konfigureres en XP Wi-Fi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent det trådløse netværksnavn (kendt som SSID) og adgangskode. Dette kan hentes fra hvem der kører netværket.

2.

Klik på 'Start' knappen nederst til venstre på skærmen. Dette vil udvide menuen 'Start'.

3.

På menuen 'Start' skal du søge efter teksten 'Connect To'. Rul din markør over den pågældende tekst. Dette vil udvide menuen 'Start'.

4.

I det nye vindue skal du klikke på 'Trådløse netværkstilslutninger.' Dette åbner en liste over trådløse netværk inden for rækkevidde.

5.

Find det korrekte netværksnavn på listen. Klik på det for at markere det, og tryk derefter på knappen 'Connect' Denne knap findes i nederste højre side af listefeltet. Hvis det trådløse netværk kræver et kodeord, åbnes et vindue, der anmoder om adgangskoden til netværket, hvis det trådløse netværk ikke er sikret. Gå til trin 7.

6.

Indtast adgangskoden. Sørg for at du har indtastet det korrekt; hvis du ikke har det, vil din computer ikke blive tilsluttet korrekt til netværket. Når du er færdig, tryk på knappen 'Connect'. Dette åbner et forbindelsesstatusvindue.

7.

Vent, mens computeren forsøger at oprette forbindelse til det trådløse netværk. Dette kan tage 30 sekunder eller mere; vinduet til forbindelsesstatus vil bemærke, om du har tilsluttet med succes (hvorefter vinduet forsvinder). Hvis netværket ikke opretter forbindelse (du vil se en notatblitz i nederste højre del af skærmen, der angiver, at 'Dette netværk har begrænset eller ingen tilslutning'), så er det sandsynligvis du indtastede den forkerte adgangskode. Gentag trin to til seks. Hvis du har fået denne besked, men du er sikker på, at du indtastede adgangskoden korrekt, eller hvis det trådløse netværk ikke er beskyttet af adgangskode, skal du kontakte netværksadministratoren for at få hjælp.

Trådløse forbindelser giver brugere adgang til internettet uden en ledning, der forbinder computeren med et internetmodem. Dette giver mulighed for en langt større mobilitet, mens du bruger internettet. Trådløst internet tillader fleksibilitet, da brugerne ikke behøver at være nær et modem. Der er visse trin, du skal følge, når du opretter et trådløst system med Windows XP.