Sådan lukker du computerporte

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser' i kontrolpanelet. I dette vindue skal du dobbeltklikke på den forbindelse, der bruges til at få adgang til internettet. For de fleste er dette mærket 'Local LAN Connection.'

2.

Klik på ikonet 'Internet Protocol (TCP / IP)' og klik derefter på knappen 'Egenskaber'. Dette åbner et nyt vindue med en liste over TCP / IP-konfigurationsindstillinger.

3.

Klik på fanen 'Indstillinger' og klik derefter på knappen 'Egenskaber' i dette afsnit. Dette åbner et vindue, hvor du åbner og lukker porte.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'TCP / IP-filtrering' for at aktivere hvidlistefunktioner. Vælg 'Kun tilladelse' i feltet 'TCP'.

5.

Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje hver port, du vil tillade. Andre vil blive deaktiveret. Når du har indtastet dem alle, skal du klikke på knappen 'Ok'.

Tips og advarsler

  • For de fleste computerindstillinger skal du tillade port 80 . Port 80 er porten, der bruges til at hoste internet browsing muligheder.
  • Når din Windows-computer kommunikerer online eller kører et netværksprogram, kører det på en port. Standardporte bruges til applikationer, så hackere udnytter dem til at få uautoriseret adgang til en maskine. For maskiner, der er åbne på internettet, kan du hvidliste porte for kun at tillade bestemt trafik til maskinen. Dette lukker i sidste ende alle porte, der ikke er nødvendige, og muliggør trafik, der er nødvendig for kommunikation. Dette kan gøres i TCP / IP-indstillingerne i Windows-netværkskonfigurationerne.