Sådan oprettes en SMTP-server på din computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet mærket 'Tilføj eller fjern programmer'. Dette åbner et nyt vindue, hvor du kan redigere de programmer, der er installeret på din maskine.

2.

Klik på linket 'Tilføj eller fjern Windows-komponenter.' Her vises en liste over alle Windows-specifikke komponenter, som du eventuelt kan fjerne og tilføje til maskinen, herunder SMTP-support.

3.

Rul ned listen over Windows-komponenter og klik på 'Application Server.' En knap vises på højre side af ikonet. Klik på knappen 'Detaljer'.

4.

Klik på ikonet 'Internet Information Services (IIS)' og klik derefter på knappen 'Detaljer' igen. Dette åbner en liste over komponenter, der styres af IIS-tjenesten.

5.

Marker feltet 'SMTP Service' og tryk på 'OK'. Klik på knappen 'OK', når du bliver bedt om at installere tjenesten. Det kan tage flere sekunder at installere tjenesten. Når den er færdig, kan din computer nu fungere som en SMTP-relayserver.

En SMTP-server (Simple Mail Transport Protocol) er en, der relæerer e-mail fra internettet eller lokalt netværk til din maskine. Du kan indstille din Windows-maskine til at fungere som en SMTP-server ved at installere den valgfrie komponent fra kontrolpanelet. Dette er tilgængeligt for stationære maskiner, der har serverprogramvare eller Internet Information Services (IIS) installeret. Når maskinen er installeret, kan maskinen bruges som relætjeneste til dit netværk.