Sådan slutter du til denne computer til et eksisterende domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet og vælg 'Egenskaber'. På en Windows Vista eller 7 maskine er dette ikon mærket 'Computer.'

2.

Klik på fanen 'Computer Name'. Hvis du har Windows Vista eller 7, skal du klikke på fanen 'Advanced System Settings' og derefter klikke på 'Computer Name'. I alle Windows-operativsystemer skal du klikke på knappen 'Skift' for at åbne vinduet med netværksindstillinger.

3.

Vælg 'Domæne' i afsnittet 'Medlem af'. I tekstfeltet, der vises, skal du indtaste domænenavnet og trykke på 'OK' -knappen. Indtast administratoradgangskoden, når du bliver bedt om det, og tryk på knappen 'OK'.

4.

Genstart computeren. I Windows login-skærmen er domænet nu en mulighed i rullemenuen 'Placering'.

Tips og advarsler

  • Du kan ikke deltage i Windows Vista og Windows 7 Home Edition operativsystemer til et domæne.
  • Et domæne er en type lokal netværksteknologi, der forbinder computere sammen i et Windows-miljø. Computere, der er konfigureret til at være en del af et domæne, er godkendt af en centraliseret server kaldet den primære domænecontroller (PDC). Når computeren er godkendt på PDC, skal Windows-maskinen konfigureres lokalt. Disse indstillinger udføres i egenskaberne 'Denne computer' eller 'Computer'.