Sådan spyles DNS i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fra Start skal du klikke på u0026 quot; Kør u0026 quot ;, i åbne boksen indtaste u0026 quot; cmd u0026 quot; som står for kommando. Vi skal gøre dette i DOS-kommandolinjen.

2.

Et sort DOS-kommandolinjevindu åbnes, og indtast derefter:
ipconfig / flushdns
Dette kommandoen vil spyle DNS og slette de forkerte poster.

3.

For at se DNS-resolver cachen skal du gøre følgende kommando:
ipconfig / displaydns

4.

Hvis DNS oplever problemer, kan du deaktivere ved hjælp af følgende kommandoer.
net stop dnscache
sc servernavn stop dnscache
De ovennævnte kommandoer vil deaktivere DNS-cachen, indtil systemet genstarter.

Tips og advarsler

  • Tips: Endnu en gang, hvis du ser fejlmeddelelser med f.eks. Siden kan ikke vises u0026 quot; eller 'Server kan ikke kontaktes' at bruge ipconfig / flushdns til fejlfinding gør ikke ondt.
  • I almindelighed cache DNS-klienter domænenavne, der blev besøgt for nylig midlertidigt for at fremskynde anmodningerne om navnopløsning. Denne proces fremskynder navneopløsning, hvis flere opslag er lavet til den samme adresse, for eksempel hvis du besøger yahoo.com regelmæssigt, så din DNS-klient ikke behøver at sende anmodning til ISP DNS-navneserveren for domænenavnets opløsning.
    Caching DNS i det lokale system vil sikkert fremskynde domænenavnet oversættelse opløsning, men det vil også forårsage problemer som websider kan ikke indlæses eller websteder kan ikke forbindes på grund af forskellige grunde som f.eks. At bruge proxyserver eller ændre af IP-adresser på websteder.
    For at løse dette problem er løsningen at spyle DNS.
    For at spole den cachelagrede DNS, skal du blot følge disse enkle trin: