Sådan tilføjes et 2. eller 3. trådløst adgangspunkt til dit netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hvis du bruger en trådløs router i stedet for et trådløst adgangspunkt, bruger du kun de indvendige porte, * ikke * internetporten. Du skal også deaktivere DHCP-servertjeneste på alle enheder undtagen en.

Alle adgangspunkter / trådløse routere skal have nøjagtig samme SSID- og krypteringsindstillinger. Den mest sikre krypteringsalgoritme, der i øjeblikket er tilgængelig i alle Hjem enheder er WPA2 med foruddelt nøgle. Uanset om du bruger TKIP eller AES, er det op til dig, men sørg for, at det er konsistent på alle enheder.

3.

Kanaloplysningerne skal være unikt på alle enheder. Hvis du bruger 802.11b eller g, er de eneste kanaler, der ikke overlapper hinanden overhovedet 1, 6 og 11. Sørg for at angive den ønskede kanal på hver enhed; Lad ikke adgangspunktet forsøge at finde ud af, hvilken der er bedst. Hvis du f.eks. Har 2 802.11g adgangspunkter, skal du sætte en på kanal 1 og en på kanal 6. Hvis du sætter 2 adgangspunkter på samme kanal, vil de forstyrre hinanden, og du kan ikke vandre korrekt mellem enheder. Hvis du bruger 802.11a, har du ikke overlappende kanaler, men du skal stadig sørge for at hvert adgangspunkt har en unik kanal.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke får den forestilling, du forventer ud af dit trådløse netværk, overveje at bruge et gratis værktøj som NetStumbler for at finde ud af, om andre adgangspunkter i området er i konflikt med dig. dokument kan du simpelthen tælle, hvor mange enheder der er på hver kanal, og vælg hvilken kanal der er mindst. Hvis du f.eks. ser 5 SSID'er i kanal 6, skal du bruge 1 og 11.
  • Hvis du bruger en router i stedet for et adgangspunkt, og du deaktiverer ikke DHCP-serveren på alle enheder undtagen en, kan bizarre ting ske.
  • Det er nemt at konfigurere et trådløst netværk med et enkelt adgangspunkt, men hvordan udvider du din trådløse dækning ved at tilføje et andet eller tredje adgangspunkt til dit hjem eller lille kontor og få alt til at virke som forventet? Trinnene er ikke svært, men du kan ikke bare tilslutte ting og forventer, at de bare arbejder.