Sådan tilslutter du en Netbook til en stationær pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller begge computere for at sikre, at din netværksfunktion er aktiveret.

I Vista skal du gå til 'Start', 'Kontrolpanel' og åbne Netværks- og delingscenter. Søg efter 'Deling og opdagelse.' Under denne titel er 'Network Discovery.' Den lille knap skal være grøn, og når du klikker på pilen, skal du vælge 'Aktiver netværksopdagelse'. Hvis det ikke er tilfældet, vælg det. Klik på 'Anvend'. Luk 'Netværk og delingscenter' og kontrolpanelvinduet, og genstart computeren. Kontroller for at sikre, at 'Tænd netværksopdagelse' er valgt.

I XP skal du gå til 'Start', 'Kontrolpanel' og åbne 'Netværksforbindelser'. Højreklik på ikonet 'Local Area Connection' for at sikre, at dette er aktiveret. Hvis det ikke er aktiveret, og du aktiverer det nu, skal du genstarte computeren, inden du fortsætter.

2.

Sluk begge computere.

3.

Kontroller dit Ethernet-kabel for at være sikker på, at det er et crossover-kabel (kablet bør mærkes som sådan). Indsæt krydskabelskabet i Ethernet RJ-45-modemene på begge computere.

4.

Tænd en computer og lad det starte helt, inden du tænder for den anden computer.

5.

Kontroller for at se om netbook og pc 'se' hinanden.

I Vista skal du gå til 'Start', 'Kontrolpanel' og åbne 'Netværk og delingscenter'. Klik på 'Vis computere og enheder' øverst i venstre side under 'Opgaver'. Du skal se den anden computer, der er opført som en tilsluttet computer.

I XP skal du gå til 'Start' og 'Mine netværkssteder'. Den tilsluttede computer skal listes der.

Det er ikke svært at forbinde en netbook til en stationær pc. Der er forskellige måder at gøre det på, men de to mest almindelige teknikker er enten via et kablet / trådløst netværk, der forbinder via din DSL- eller kabelrouter eller ved at bruge et specielt Ethernet-kabel kaldet et 'Cat5 Ethernet Crossover Cable' til fysisk at forbinde de to computere . Denne vejledning viser dig, hvordan du bruger Cat5 Ethernet-crossoverkablet til at forbinde de to computere direkte.

Et crossover-kabel ligner et typisk Ethernet-kabel, men ledningerne inde i kablet ændres til det specifikke formål at lade de to computere overføre data direkte til hinanden. Du kan købe et crossover-kabel på en elektronisk forhandler.