Sådan vurderer du Intranet Portal Software

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1. Få prøveversioner eller demonstrationer af intranetportalsoftware fra leverandører, der kan hjælpe din virksomhed med at oprette en intranetportal for at forene adgang til forskellige intranetwebsteder ved at give sikker adgang (typisk baseret på jobroller) til virksomhedens data og applikationer via en central brugergrænseflade.

2.

Identificer softwarefunktioner til vurdering på baggrund af virksomhedens strategiske mål og krav til dets intranetportal. bedøm tilgængelighed, ydeevne og pålidelighed. Ideelt set vil du have dine medarbejdere adgang til virksomhedens data og applikationer 24 timer i døgnet.

3.

Opret en tjekliste og udvikle et bedømmelsessystem til dit evalueringshold.

Sørg for, at dit evalueringshold indeholder repræsentanter fra alle virksomhedsfunktioner, herunder support (menneskelige ressourcer og finansiering), produktudvikling (ingeniører, forskning og udvikling samt markedsføring og salg) og kundeservice.

5.

Bestem om intranetportalsoftwaren fungerer inden for dine acceptable parametre. For eksempel skal medarbejdere let kunne søge efter hurtigt hentbare (på mindre end et minut) oplysninger som telefonnumre, firmaformularer, politikker og procedurer, firmakalendere, job og generelle nyheder.

6.

Vurder, om indholdsstyringssystemet til intranetportalsoftware understøtter virksomhedens udgivelses- og adgangskrav. F.eks. bør følsomme virksomhedsoplysninger, som f.eks. ydeevalueringer, kun være tilgængelige af bestemte ledere.

7.

Evaluer, hvor godt intranetportalsoftwaren fungerer sammen med din virksomheds gamle applikationer som e-mail og dokumentarkiver.

8.

Fortæl din resultater og opsummerer dine resultater for at retfærdiggøre dine konklusioner. Sørg for, at dit valg understøttes af politikker og procedurer samt effektiv træning og vedligeholdelse. Beskyt din investering i indledende intranetportalsoftware ved at implementere den med dedikeret administration.

Et intranet er et privat computernetværk, som typisk er en del af en virksomheds informationsteknologi-infrastruktur, der er vært for flere websteder og fungerer som centrum for virksomhedskommunikation. Evaluering af intranetportalsoftware som Microsoft Office SharePoint eller IBMs WebSphere indebærer at identificere udøvende sponsorering og strategiske mål, vurderer portalens softwarefunktioner og fordele i forhold til virksomhedens behov og (ideelt set) at etablere en pilot for at afgøre, om den platform, der tester dit design og navigation, fungerer godt i din infrastruktur.