Virkningerne af Limewire

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Limewire er et peer-to-peer-program, der giver brugerne mulighed for at overføre filer via internettet fra en computer til en anden. Siden fildelingsprogrammer som Limewire har fået stor popularitet i slutningen af ​​90'erne og begyndelsen af ​​2000'erne, har der været en række negative og positive effekter forbundet med brugen heraf.

Gratis digital underholdning

De fleste Limewire-brugere bruger programmet til at overføre medie- eller underholdningsfiler fra computer til computer. Limewire, er et åbent fildeling netværk, som tillader en bruger at downloade sange, videoer og programmer fra andre brugere gratis.

Computer Effects

På grund af Limewires åbne netværk er de filer, der er tilgængelige til download, tilgængelige. ikke reguleret for kvalitet eller sikkerhed. Mange af videoer og programmer kan have virus, der er knyttet til dem, der kan forårsage problemer for normal software og hardwarefunktion, når de downloades på en computer.

Juridiske effekter

Mange af de filer, der er overført over Limewire og andre lignende programmer, er stadig beskyttet under lov om ophavsret. Hentning af en ophavsretlig beskyttet fil som en film eller en sang er i strid med ophavsretslovgivningen. Disse krænkelser giver brugeren sårbar over for en retssag fra indehaveren af ​​ophavsret.