Forespørgselsproxyserveroplysninger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Local Area Network

Et LAN er et kommunikationssystem, der forbinder et antal computere inden for en defineret og lille lokalitet. Denne lokalitet kan være til eksamen, en kontorbygning, et industriområde eller et universitet. Sammenkobling af computeren sammen gør det muligt at dele ressourcer som en internetforbindelse mellem dem, tillader, at filer deles, giver alle brugere adgang til specialiserede applikationsservere (f.eks. Databaseservere, der administrerer delte databaser), gør det muligt at etablere et intranet og tillader meddelelser at blive sendt mellem computeren via e-mail.

Firewall

En firewall er en software eller en kombination af hardware og software, som styrer dataene, der passerer tværs af netværksforbindelse til et andet netværk. bruges til at beskytte et privat netværk eller intranet, der også har forbindelser til internettet mod uautoriseret adgang fra brugere af andre netværk.

Netværk

Netværker er direkte forbundet til transmissionsmediet via elektriske grænseflader, normalt er mediet i form af elektriske kabler, optiske fibre eller trådløse signaler. Der findes forskellige måder, hvorpå sammenkoblingerne mellem maskiner kan organiseres. Systemet kontrolleres normalt generelt af en server, der validerer alle brugere, når de logger på og sikrer, at de ikke har adgang til ressourcer eller udfører operationer, der er forbudte for dem. Ofte, og især på små netværk, kombineres denne funktion med fil- og printservere på en enkelt maskine, kendt som serveren.

Servere

En server er et program, der yder tjenester til andre programmer som kaldes klienter. Normalt kører en server og dens kunder på forskellige computere, der er knyttet til et netværk. Der er mange typer servere. For eksempel kan en filserver - den oprindelige type server - tillade klienter at få adgang til computerens harddiske og læse eller gemme filer; en databaseserver kører et database management system (DBMS) og håndterer anmodninger fra klienter til, for Eksempel, spørg database og opdater indholdet, en mail server implementerer et e-mail-system til netværket, normalt med en ekstern forbindelse til internettet osv.

Værter

En vært er en computer, der kører en server eller som leverer tjenester på en anden måde til computere på sit netværk. Værter kan variere fra mikrocomputere til mainframes. F.eks. er værten for et websted den computer, hvis webserver software styrer webstedet og gør den tilgængelig på World Wide Web. En forespørgselsproxyserver er en mellemliggende server mellem et lokalnetværk (LAN) og et andet netværk, især internettet, der giver sikkerhed (f.eks. En firewall), administrativ kontrol og caching (det vil sige opbevaring).