Om PC Wireless Base Stations

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Grundlæggende grundlæggende trådløse netværk

En basestation fungerer med en frekvens, som din computer indstiller som et radiosignal. Din computer bruger en enhed, der hedder en adapter, der skal indstilles til basestationen.

Placering af basestation

Med en trådløs basestation kan du have en computer i det næste rum eller ofte på et tilstødende gulv og stadig tune ind i stationen.

Sikkerhed

Da nærliggende computere har adgang til denne station, skal du sikkert beskytte den med et kodeord og kryptering, som scrambles de informationstyper, som din adapter sender og modtager.

Trådløse standarder

Moderne trådløse netværk bruger en industristandardiseret system kaldet 802.11, som kommer i sorter som 802.11a, b, g og n. Den hurtigste er 802.11n.

Hastigheder

802.11n går normalt ud på 160 megabit per sekund. Du kan almindeligvis få kabelforbundne Ethernet-adaptere, der transmitterer op til 1000 megabit per sekund (1 gigabit). Trådløse basestationer er computernetværksenheder, som du bruger til at forbinde nærliggende computere til hinanden uden at bruge ledninger. Dette er normalt ikke så hurtigt som et kablet netværk, men mobiliteten kan gøre et trådløst netværk mere praktisk.