Sådan finder du MAC-adressen til trådløse adaptere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows

1.

Log ind på din computer, klik på 'Start' knappen, og klik derefter på 'Kør' knappen eller 'Start søgning' knappen. Skriv 'cmd' i feltet, og tryk derefter på 'Enter.'

2.

Skriv følgende kommando i kommandoprompten:

ipconfig / all

3.

Find MAC-adressen under afsnittet af den returnerede tekst med titlen 'Fysisk adresse'. Hvis du har mere end et netværkskort på din computer, vil du se flere poster af tekst og flere MAC-adresser. Se efter MAC-adressen under forbindelsen mærket som 'Trådløs forbindelse' for at finde MAC-adressen til din trådløse adapter.

Mac

1.

Log ind på din computer og derefter åbne systemindstillingerne. Inden i vinduet Systemindstillinger skal du vælge fanen mærket 'Netværk'.

2.

Vælg den rigtige placering, og vælg derefter 'AirPort-adapteren' i menuen Markeret 'Vis'.

3. Find MAC-adressen, som ligger ved siden af ​​teksten med titlen 'AirPort ID.'

Linux

1 .

Log ind på din computer og åbn en terminalprompt fra menuen System. Hvis din Linux-computer ikke har en GUI, behøver du ikke at åbne en terminalprompt.

2.

I vinduet Terminalprompt skal du skrive følgende kommando og derefter trykke på 'Enter' -tasten:

sudo ifconfig -a

Du skal indtaste dit root- eller sudo-kodeord, når du har udført denne kommando. Gør det, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

3.

Se efter den del af den returnerede tekst, der er mærket 'HWaddr'; det er MAC-adressen.

Tips og advarsler

  • MAC-adresser udskrives også normalt på bunden eller siderne af netværkshardwaren, så hvis du vil find MAC-adressen til en trådløs adapter, der ikke er sluttet til en computer, skal du kigge på det fysiske hardware-stykke til MAC-adressen.
  • Medietilgangskontrollen (MAC) -adressen på en trådløs adapter er en unik serie af bogstaver og tal, som er tildelt til hver netværksaktiveret enhed. Dette nummer bruges blandt andet til intern netværksdirigering og bruges ofte på trådløse netværk for kun at tillade bestemte enheder at få adgang til netværket. Hvis du skal finde MAC-adressen til din trådløse adapter, kan du gøre det nemt, om du er på en Windows-, Mac- eller Linux-computer.