Sådan finder du en Mac-adresse på en trådløs adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Kør'. I tekstfeltet vises, skriv 'cmd' og tryk på 'OK' knappen. Dette åbner DOS-kommandoprompten.

2.

Skriv 'ipconfig' og tryk på 'Enter' -tasten. Denne kommando giver dig et kort overblik over din computers IP-adresse og subnetmaske og gateway. Disse indstillinger giver dig en adresse på netværket.

3.

Type 'ipconfig / all 'og tryk på' Enter. 'Denne kommando giver dig de fulde detaljer for alle netværksadaptere på din computer, herunder den trådløse adapters MAC-adresse.

4.

Scroll ned til sektionen, der er mærket med din trådløse adapter netværksforbindelse. For de fleste installationer er dette afsnit mærket 'Wireless LAN Adapter.'

5.

Se linjen mærket 'Fysisk adresse'. Dette er den trådløse adapters MAC-adresse. Det er en alfanumerisk, 12 tegn-adresse.

Hvert netværkskort er programmeret med en fysisk adresse. Denne fysiske adresse henvises til MAC-adressen (Media Access Control). MAC-adressen betragtes som den fysiske adresse, fordi den er hardkodet til netværkskortet, og den er unik, forskellig fra den af ​​et andet kort fremstillet. Da en trådløs adapter også er et netværkskort, har den også en MAC-adresse. Du kan finde denne adresse ved hjælp af en kommando kaldet 'ipconfig' i Windows DOS-prompt.