Sådan finder du min computers adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kør'. I tekstfeltet vises, indtast 'cmd' og tryk på 'OK' knappen. Dette åbner et DOS-kommandopromptvindue.

2.

Skriv 'ipconfig / h' i DOS-kommandopanelet og tryk 'Enter'. Dette er kommandoen, der giver dig IP-adressen information til din computer. Hvis du skriver kommandoen med '/ h' -knappen, vises listen over valgmuligheder og den korrekte syntaks for kommandoen.

3.

Skriv 'ipconfig' i DOS-kommandoprompten og tryk på 'Enter' -tasten. Dette giver dig et kort resumé af netværkskonfigurationen.

4.

Se resultaterne i afsnittet 'IP-adresse'. Dette er adressen til din computer på netværket.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har angivet en IP-adresse, kan det betyde, at der er et netværkskortfejl på din computer eller dig, at du ikke har de rette netværksindstillinger.
  • En netværkscomputer får en unik adresse hver gang den starter. Din netværksadministrator kan give dig en statisk IP-adresse (en som aldrig ændres) eller en dynamisk en tildelt af en server. Uanset hvilken type IP-adresse det er, er det altid unikt. Den adresse, der er tildelt til din computer, er, hvad der hjælper de andre netværkscomputere med at finde din maskine til at dele filer, printere og e-mail-kommunikation. Du kan bestemme din computers adresse ved hjælp af kommandoprompten til Windows DOS.