Sådan finder du netværksadressen på denne computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. I tekstboksdisplayet skal du indtaste 'cmd' for at åbne vinduet DOS-kommandoprompt.

2.

Skriv 'ipconfig' i tekstboksen og tryk på 'Enter' -tasten. Dette viser dig de grundlæggende oplysninger for dit netværkskort, herunder IP-adressen.

3.

Skriv 'iconfig / all' i kommandoprompten for at se yderligere detaljer. '/ Alle' -knappen viser oplysninger om alle netværkskortene på computeren.

4.

Rul ned listen over netværksadaptere til den enmærkede 'LAN-forbindelse til lokalområdet .' Dette er adapteren til netværkskortet. I afsnittet 'IP-adresse' vises computerens adresse.

Tips og advarsler

  • Hvis der ikke er angivet en IP-adresse, så din computer er ikke forbundet til netværket, og du kan ikke kommunikere med andre maskiner.
  • Din computers netværksadresse eller IP-adresse er en række numeriske værdier, der repræsenterer maskinens placering på netværket. En netværksadministrator har tildelt din IP-adresse en IP-adresse. Hvis du opretter forbindelse til internettet, er dit internet tjenesteudbyderen tildeler en IP-adresse til din computer. Du kan finde den IP-adresse, der er tildelt din Windows-maskine ved hjælp af DOS-kommandoprompten.