Sådan finder du ud af hvilken computer, der sendes en e-mail

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din e-mail-klient efter eget valg, og åbn den pågældende e-mail.

2.

Vælg indstillingen for at vise alle afsendelsesoplysninger . Gmail-brugere, klik på pilen ved siden af ​​knappen 'Svar' og vælg 'Vis original'. Yahoo! Mail-brugere, klik på 'Standard Header' og vælg 'Fuldtekst' i stedet. Se dokumentationen til din specifikke e-mail-klient, hvis du er i tvivl om, hvordan dette opnås.

3.

Find linjen 'Modtaget fra' i e-mailoverskriften. Dette vil indeholde et tal adskilt af decimaler (fx 24.128.54.333). Det er IP-adressen til afsendelsescomputeren.

4.

Indtast IP-adressen på ARIN-webstedet, der er linket nedenfor. Dette vil give dig oplysninger om afsendelsesberegningen, herunder dets generelle opholdssted.

Du kan aldrig være for forsigtig, når det kommer til computergrupper. At opdage den potentielle afsender af en e-mail kan hjælpe dig med at undgå at falde til opsætninger af cyberkriminalitet, så dine personlige og økonomiske data er sikre mod tyveri. Det er ikke en nøjagtig proces at finde computeren, der sendte en e-mail, men du kan udlede en generel placering af maskinen ved at spore computerens IP-adresse (Internet Protocol).