Sådan finder du ud af hvilken server, der udstedte din DHCP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstboksen og tryk på 'OK' knappen. Dette åbner DOS-kommandoprompten.

2.

Skriv 'ipconfig' i DOS-kommandoprompten. Ved hjælp af denne kommando kan du se maskinens aktuelle IP-adresse. Det giver dig også standard gateway og subnet, som bruges til at sende kommunikationspakker på netværket.

3.

Skriv 'ipconfig / all' i kommandoprompten. '/ Alle' -knappen giver dig mere detaljerede oplysninger om dine netværkskortsindstillinger, herunder DHCP-serveren.

4.

Rul ned DOS-kommandopromptresultaterne og se sektionen mærket 'DHCP-server.' Dette er den server, der tildelte din computers IP-adresse.

Dynamisk Host Configuration Protocol (DHCP) er en netværksteknologi, der serverer IP-adresser til autoriserede maskiner. DCHP er gavnligt for netværksadministratorer, fordi administratoren ikke behøver statisk at tildele og holde styr på klientens IP'er. I stedet styres processen på DHCP-serveren. Når en Windows-computer får adgang til netværket og henter en IP-adresse, kan DHCP-serveren, der serverede adressen, vises ved hjælp af DOS-kommandoprompten.