Sådan installeres et trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut strømkablet på din router. Slut internetforbindelsen til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel, og derefter med et andet Ethernet-kabel, skal du tilslutte routeren til computeren. Mens routeren installeres, bliver du bedt om at indsætte en installationsdisk, der fulgte med routeren. Under installationen bliver du bedt om at navngive dit netværk samt tilføje et kodeord for at beskytte det. Sørg for at skrive din adgangskode et sted.

2.

Aktivér de trådløse funktioner på dine computere og printere. For hver enkelt skal du finde det trådløse signal (det bliver det du navngav det) og indtaste et kodeord for at få adgang til netværket (ved hjælp af det valgte kodeord). Gør dette med alle enheder, du vil være en del af netværket, uanset om de er computere eller printere.

3.

Fjern Ethernet-kablet fra din computer til routeren. Nu da det er etableret på det trådløse netværk, behøver du ikke længere det. Det kan dog være, at du vil holde det i nærheden, hvis din router på en eller anden måde fungerer som fejl, og du skal tilslutte din computer direkte til den eksterne internetkilde.

4.

Sluk routeren, vent fem sekunder, og tænd den igen, hvis du har problemer med at modtage et signal. Dette skal genstarte netværket, men du skal ikke geninstallere hver computer.

Tips og advarsler

  • Skriv dit kodeord på et sikkert sted, som du vil bruge det til hver ny computer, du tilføjer til netværket.
  • Et trådløst LAN eller 'lokalnetværk' er en metode til forskellige enheder, f.eks. Computere og printere, der skal forbindes til hinanden via trådløse midler. De bliver mere og mere populære i hjemmet, da forskellige computere nemt kan forbindes til hinanden. De tager også en minimal tid til at oprette.