Sådan kontrolleres hastigheden af ​​din DSL-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut til din DSL-bro og router. Indtast adressen '192.168.0.1' i en webbrowser for at prøve at oprette forbindelse til broen. I de fleste tilfælde bør det hente konfigurationsskærmen på din bro. Hvis der ikke kommer noget op, skal du prøve '192.168.1.1' for at se, om dit netværk er konfigureret til denne fælles adresse.

2.

Indtast alle brugernavne og adgangskode, der kræves af broen. I nogle tilfælde kan broen muligvis ikke konfigureres til at bede om en adgangskode fra den interne netværksside.

3.

Se efter hastigheden på startskærmen. På nogle routere skal du muligvis gå ind i en DSL-sektion og søge efter status eller statistikoplysninger. En fælles forbindelseshastighed kan være 7168/896, hvilket indikerer 7.168 Mbps uploadhastighed med .896 Mbps downloadhastighed.

Gå til en hastighedstestwebsted som speedtest.net og test din faktiske internet gennemstrømning. Selvom du højst sandsynligt ikke vil få din maksimale angivne hastighed, skal denne test vise mellem 60 og 80 procent af dit maksimum. Hvis din test er lavere end dette, skal du se om hastighedsteststedet tillader dig at skifte testservere.

Tips og advarsler

  • En række faktorer kan påvirker din hastighedstest, herunder andre personer på dit netværk, når du uploader eller downloader store filer, afstanden til serveren og typen af ​​forbindelse, du bruger til at oprette forbindelse til din DSL-bro. Trådløse forbindelser har tendens til at være lidt langsommere end kabelforbindelser.
  • Der er flere måder at kontrollere forbindelseshastigheden og gennemgangen af ​​din DSL-forbindelse. Den nøjagtige procedure for det første trin, der kontrollerer din forbindelseshastighed, afhænger af typen af ​​DSL-bro og router, der forbinder dit interne netværk med internettet. Når du har tjekket forbindelseshastigheden, kan du kontrollere din gennemsnitlige gennemgang.