Sådan laver du en WiFi-forbindelse ved hjælp af min egen computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' på skrivebordets skærm, som typisk er placeret i nederste venstre hjørne.

2.

Klik 'Opret forbindelse til' på undermenuen, der kommer op. En ny menu vises med en liste over tilgængelige trådløse netværk.

3.

Klik på et netværk for at fremhæve det.

4.

p> Tryk på 'Connect' i nederste højre hjørne af menuen. Du bliver muligvis bedt om at indtaste en netværkssikkerhedsnøgle, hvis det er et privat netværk, som du kan få fra netværksadministratoren eller den person, der ejer netværket. På de fleste offentlige steder, der tilbyder WiFi, som f.eks. Kaffebarer eller boghandlere, vil netværket være usikret, og du kan få adgang til dem uden en netværksnøgle. Du vil nu blive oprettet forbindelse til internettet.

Tips og advarsler

  • Hvis du har et privat netværk derhjemme, som du har sikret, skal du prøve at gemme netværket nøgle inde i et tekstdokument på din computer. Sikring af dit netværk sikrer, at naboer ikke kan oprette forbindelse til det og sænke forbindelsen.
  • Jo tættere du er til adgangspunktet eller den router, hvorfra WiFi-signalet udsendes, desto bedre er dit signal og hurtigere din Internet browsing erfaring vil være.
  • Du skal muligvis lukke nogle firewalls eller andre sikkerhedsfunktioner, før du tilslutter bestemte netværk. På samme måde kræver andre netværk særlig software, som en Clean Access Agent, der sikrer, at din computer er virusfri, før du giver adgang.
  • Moderne computere er udstyret med trådløse internetforbindelser. Med bærbare computere betyder det, at du kan drage fordel af det voksende antal WiFi-hotspots, der er vært for virksomheder og offentlige steder. Så længe du har en computer eller bærbar computer med et internt trådløst kort, eller i nogle tilfælde en ekstern antenne, så finder du et netværk, en WiFi-forbindelse og surfing på nettet er en ekstremt nem opgave.