Sådan nulstilles et netværkskodeord

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Drej din router rundt, så bagpanelet vender mod dig.

2.

Find den lille knap, der er mærket 'Reset.' Denne knap er cirkulær i form og meget lille - for lille til, at en menneskelig finger trykker.

3.

Få en blyant, pen, papirclips eller enhver anden lille genstand med et tip, der er lille nok til at trykke på 'Reset' -knappen på routeren.

4.

Brug den lille objekt til at trykke og holde 'Reset' knappen på routeren i 30 sekunder . Dette vil gendanne routeren til dens oprindelige fabriksindstillinger, adgangskode og alt. Du kan nu bruge den cd-rom, der fulgte med din router, til at omkonfigurere den og indstille en ny adgangskode til dit netværk.

Når du giver dit computernetværk en adgangskode, indstiller du denne adgangskode på din router og ikke din computer. Denne adgangskode forhindrer uønskede personer i at kunne oprette forbindelse til routeren, hvilket igen gør det umuligt for dem at få adgang til de tilsluttede computere Hvis du har glemt det kodeord, du har givet dit netværk, kan du blot nulstille din router for at rulle adgangskoden tilbage til dens oprindelige standardindstilling.