Sådan opretter du et virtuelt CCNA-lab ved hjælp af GNS3

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Første skridt er at opnå IOS-softwaren. GNS3 kommer ikke ind i dette, så gør en google-søgning efter de iOS-billeder, du leder efter.

2 .

Gå til GNS3.net og klik på download og download GNS3 v0.7rc1 all-in-one. Installer softwaren med standardindstillinger, og fortsæt med at klikke på Næste, indtil installationen er færdig.

3.

Åbn GNS3 fra skrivebordet, men installationsguiden åbnes, men du kan lukke den nu. Vi skal pege på GNS3 i mapperne, hvor IOS-billederne er så tryk på ctrl + shift + I, og dette vil føre dig til en dialogboks 'IOS-billeder og hypervisorer'. Naviger nu til, hvor din Cisco IOS-fil er (.bin-fil) og sæt den sti i indstillingen Billedfil. Sørg for at vælge den korrekte model enhed til IOS.

4.

Start nu et nyt projekt ved at trykke på ctrl + N og navngiv dit projekt og sørg for at 'Gem nvrams og andre diskfiler 'og' Eksporter router konfigurationsfiler 'er markeret. Træk din enhed fra venstre ud til arbejdsområdet, og du er klar til at gå. Højreklik på enheden og klik på 'Start', dette vil starte routeren. Højreklik på routeren og klik på 'Console' for at starte en telnet-session i enheden.

5.

Et sidste trin skal du tage, så du ikke bruger for meget CPU er at indstille 'Inaktiv PC' -værdien af ​​din enhed. Når enheden er startet i et godt 5 minutter, skal du højreklikke på det i arbejdsområdet og vælge 'Idle PC' og vælge den værdi, der har en * ved siden af Det vil reducere processorens udnyttelse.

Tips og advarsler

  • Du kan tilføje så mange routere som du vil
  • Se for at laboratorier skal udføre
  • Prøv ikke at mange routere går, eller din processorudnyttelse vil skyrocket.
  • Cisco Certified Network Associate (CCNA) certificering er en eftertragtet certificering i dagens IT-verden. Det ene problem er at få materialerne til at studere for det, da udstyret kan blive temmelig dyrt. Jeg vil vise dig en gratis alternativ til at oprette dit eget virtuelle laboratorium derhjemme, der giver dig mulighed for at køre alle de kommandoer, du ville finde på en Cisco-enhed ved hjælp af GNS3.