Sådan testes en sikker FTP-forbindelse fra en DOS-prompt

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Start. Klik på Kør, og skriv 'cmd' (i Windows XP). I Windows Vista skal du skrive 'cmd' i boksen Start søgning. Dette åbner DOS-prompten.

2.

Opret en testfil ved at indtaste denne kommando ved DOS-prompt (uden citater): 'dir u0026 gt; file.txt.'

3.

Skriv følgende kommando: 'ftp [servernavn].' Servernavnet skal være den server eller computer, du forsøger at oprette forbindelse til. F.eks. 'Ftp ftp.microsoft.com.'

4.

Indtast dit brugernavn / login og adgangskode, når du bliver bedt om det.

5.

Indtast følgende kommando: 'læg filen.txt.' Hvis din FTP-forbindelse ikke har nogen fejl, vil du se en besked, der bekræfter, at du er logget ind.

6.

Skriv 'Afslut, for at afslutte FTP-sessionen.'

7.

Åbn den testfil, du oprettede ved at skrive: 'rediger file.txt.' Testfilen viser dig arten af ​​eventuelle fejl. Fejlen kan være ved din ende eller ved server side.

Tips og advarsler

  • I nogle tilfælde kan testen være vellykket, men du kan stadig ikke overføre data via FTP Der kan være flere grunde, der kan opstå: En applikation, som f.eks. en firewall, kan blokere forbindelsen, der kan være en konflikt med sikkerhedssoftware, såsom anti-virus, FTP-klienten kan være beskadiget, der kan være en Problem med routeren, eller der kan være et problem med FTP-klientens indstillinger.
  • Etablering af en FTP-forbindelse (File Transfer Protocol) er en af ​​måderne, du kan overføre data via et netværk. Du har brug for et brugernavn og kodeord for at sikre en sikker FTP-forbindelse. Hvis du ikke kan oprette en FTP-forbindelse eller overføre data, er der sandsynligvis en fejl. Du kan teste en sikker FTP-forbindelse ved at følge denne procedure.