Sådan tilføjes flere brugere til en Windows Home Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på en af ​​de computere på netværket, der har Windows Home Server-konnektorens software. Connector-softwaren placerer et systembakkeikon på skrivebordet, så du kan let vide, om computeren har den installeret.

2.

Højreklik på ikonet til Windows Home Server-konnektoren og vælg 'Windows Home Server Console.' Indtast brugernavn og adgangskode for at få adgang til hjemmeserveren.

3.

Klik på linket 'Brugerkonti' på hovedværktøjslinjen. Klik på knappen 'Tilføj' i pop op-vinduet for at starte guiden 'Tilføj ny bruger'.

4.

Indtast brugernavn og adgangskode i dialogvinduet, der åbnes . Windows Home Server kræver, at du bruger en adgangskode med mindst syv karakterer. Når du har indtastet legitimationsoplysningerne, skal du klikke på knappen 'Næste'.

5.

Vælg det adgangsniveau, der er tilladt for brugeren for hver af dine delte mapper. software opretter automatisk mapper til brugerens konto, men du kan give brugeren adgang til yderligere mapper. Hvis du specifikt vil blokere en bruger fra at få adgang til en mappe, skal du tilføje den til valget. Blokeringen af ​​brugeren sker i det næste trin. Klik på knappen 'Næste'.

6.

Indstil mappens adgangsniveau for brugeren. De tre valg er 'Fuld', 'Læs' og 'Ingen adgang.' Fuld adgang giver brugerne mulighed for at læse, redigere og slette filer. Læsadgang giver kun brugere mulighed for at se filerne. Ingen adgang blokerer brugeren for at se mappens indhold. Klik på knappen 'Afslut'. Brugeren er nu tilføjet til hjemmeserveren.

Tips og advarsler

  • Microsoft Home Server tillader kun 10 brugere konfigureret på NAS-serveren.
  • Windows Home Server er et operativsystem udviklet og distribueret af Microsoft. Softwaren bruges på enheder kaldet network attached storage (NAS). En NAS-computer bruges til at gemme og dele filer. Det er stort set en stor harddisk placeret på netværket. Windows Home Service er installeret på nogle af disse enheder som et middel til at automatisere lagringsprocesser. For at få adgang til NAS-enheden skal en bruger først have en konto. Du kan oprette en konto på hjemmeserversoftwaren fra enhver computer på netværket, der har fjernbetjeningssoftwaren til Home Server.