Spørgsmål i opbygning af en netværksløsning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Serverproblemer

Et af overvejelserne, når du opbygger en netværksløsning, er at have en centraliseret server. En centraliseret server kan fungere som en 'hovedcomputer' til at gemme filer og give adgang til ressourcer på tværs af netværket. Hvis der planlægges et stort netværk, skal andre faktorer overvejes, som for eksempel processortype, nav og routere, og typen eller antallet af harddiske, som serveren skal have.

Antal computere

Spørgsmålet af hvor mange computere der skal være på et netværk er vigtigt. Dette afhænger af, hvor mange brugere der vil være på netværket. Antallet af computere vil bestemme, om der skal bruges en server til netværket, netværks topologi og den sikkerhed, der er nødvendig for netværket. En faktor til at bestemme antallet af computere til et small-business-netværk er din beslutning om, hvorvidt købe eller lease computersystemer til netværket.

Ethernet og trådløse netværk

Oprettelse af et netværk indebærer at svare og adressere begrebet netværkstopologi. Ethernet-netværk er meget almindelige i hjemmet og i små virksomheder. via kategori 5-kabel, USB-tilslutninger, RS-232 / RS-485 serielle forbindelser eller et nav. Trådløse netværk fås via radiofrekvenser og kan få adgang til et grundlæggende trådløst signal på op til 1.000 fod. Disse netværk kan effektivt drive et computernetværk, der har funktioner hvor som helst fra 2 til 20 computere.

Wide Area Networks

Hvis der er mere end 20 computere, bør et bredt netværk (WAN) overvejes. WAN'er findes i mange forretningskonfigurationer og inkl. ude en kombination af et hårdt kablet netværk (et netværk, der bruger kabler, såsom Ethernet 10/100 Base-T-kabel) og en kombination af opkalds- eller trådløse netværkskonfigurationer. WAN'er kan konfigureres med flere hubs, der linker til hinanden og 'routere', der øger netværkssignalet på tværs af netværket.

Token Ring Networks

Spørgsmålet om, hvorvidt et token ring netværk kan anvendes eller ikke tilfælde, hvor en mainframe eller mini-computer er det centrale behandlingspunkt for en række computere (mere end 20), der er fordelt på tværs af et netværk i forskellige konfigurationer. Token ring netværk findes i store virksomheder, der har gamle systemer og udstyr (udstyr, der er forældet, men stadig funktionelt). Token ringsystemer bruger et stort nav kendt som en TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) eller en modulær avionics enhed (MAU) til at fungere som grænsefladen mellem hovedcomputeren og andre computere, der får adgang til netværket.

Sikkerhedsapplikationer

Alle operativsystemer (Windows, UNIX, Linux og OS / 2) har en grundlæggende netværksserverpakke, der adresserer sikkerhed på tværs af netværket. Niveauet af sikkerhed, der implementeres på et netværk, afhænger af følgende spørgsmål: Er der følsomme applikationer på et netværk, der er missionskritiske? Vigtige strategiske oplysninger om en virksomheds forretnings- eller personlige filer? Adressering af typen af ​​applikationer, der er på Netværket bestemmer niveauet af sikkerhed, der er nødvendigt for netværket.

Spørgsmål om omkostninger

Uanset størrelsen på netværket er der altid spørgsmålet om omkostninger. Et hjemmenetværk, der kører en Ethernet- eller trådløs konfiguration, vil sandsynligvis koste mindre i udstyr, operativsystemer og software end et token-ringsnetværk, der findes i store virksomheder. I en situation (implementering eller opgradering af et netværk) bør en omkostningsanalyse hjælpe ved at bestemme, hvor meget der skal bruges på et netværk. Design af et netværk til et hjem, en lille virksomhed eller en virksomhed præsenterer spørgsmål om den type netværk, der skal implementeres. Der skal træffes beslutninger om antallet af computere, der kan fungere effektivt på et netværk, netværkssikkerhed, omkostninger til netværksudstyr og softwareapplikationer. En netværksstrategi kan effektivt udformes, implementeres eller opgraderes ved at foretage en behovsanalyse.