Trin-for-trin-proces på opsætning af en FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Valg af software

I dette eksempel vil Filezilla blive brugt, da det er et velovervejet, open source softwareprogram, der er gratis til personlig og kommerciel brug. Hvis du vil bruge en anden type FTP software program, vil opsætningen normalt være den samme. Søg efter et softwareprogram, der har gode anmeldelser, har eksisteret i rimelig tid og regelmæssigt udgiver opdateringer til at løse eventuelle sikkerhedsfejl.

Software Setup

Når du har downloadet og installeret din FTP-software, skal du åbne det og du vil blive præsenteret med nogle muligheder for, hvordan du vil fortsætte. I tilfælde af Filezilla vil du se - i øverste venstre del af programmet - knapper, der giver dig mulighed for at tænde eller slukke for serveren, låse serveren, så der ikke kan oprettes forbindelse til det og se forskellige brugerkontooplysninger. Når softwaren er startet, bliver FTP-serveren automatisk tændt, medmindre du vælger muligheden for at deaktivere den umiddelbart efter du har indlæst softwaren. software er startet, kan du bruge menuen Indstillinger til at konfigurere brugerkonti og indstille hjemmekataloger til brugerne. Dette gør det muligt for folk at logge ind med et bestemt brugernavn og adgangskode og få adgang til en bestemt mappe (hjemme) på din computer En gang au ser-konto er oprettet, kan brugeren logge ind på FTP-serveren ved at få adgang til IP-adressen på den computer, som FTP-serveren er konfigureret til.

Sikkerhedsadvarsler

Hvis du lader din FTP-server aktiveres til hele tiden er du i høj risiko for angreb fra computer hackere. Hackere forsøger ofte at angribe FTP-servere for at stjæle filer, hoste malware eller tjene piratkopierede filer til andre hackere. For at bekæmpe denne trussel, prøv kun at aktivere din FTP-server, når du skal overføre filer til eller fra din computer. Hvis du skal forlade det hele tiden, skal du sikre dig, at alle brugerkonti, du opretter, er begrænset til adgang til undermapper på din computer, der ikke indeholder følsomme oplysninger. I begge tilfælde skal du altid have et stærkt kodeord på alle brugerkonti, der oprettes. Du kan også vælge ikke at bruge standard brugerkonto navne, f.eks. 'Admin' eller 'administrator', da disse typer af brugerkonto navne er ofte probed for potentielle hacking. Processen med at oprette din egen FTP-server (File Transfer Protocol) kan muligvis være svært, men det er nemt ved hjælp af nogle gratis open source-software. Der er risiko for, at opsætning af en FTP-server på din hjemmecomputer kunne åbne en dør til hackere for at få adgang til dit system. Opsæt din FTP-server med særlig opmærksomhed på sikkerheden.