Den bedste måde for to computere at bruge en fælles database

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Design din database korrekt

For at gøre det lettere for to computere og flere brugere at dele databasen, skal databasen udformes korrekt fra starten. Databaser er gode, fordi de kombinerer en kraftig back-end-motor med en brugervenlig frontende, der tillader endda brugere, der ikke er teknisk kloge at få de oplysninger, de har brug for til at træffe lydbeslutninger.

En af de bedste måder at gøre databasen let for alle at bruge, er at oprette en brugervenlig dataindtastningsformular, der gør data hurtigere og nemmere at indtaste data. Når brugerne åbner databasen, vil de se denne formular og ikke de komplicerede dele af databasen.

Vælg den rigtige placering

Hvis du har en server på dit kontor eller på dit hjemmenetværk, er det godt ide at gemme databasen selv til det pågældende netværk dele. Ved at holde databasen centralt, vil det være lettere for brugerne at få adgang til det.

For at give brugerne adgang til databasen, der er gemt på netværket, skal du blot oprette en genvej på hver af computere ved at højreklikke på skrivebordet og vælge 'Ny' og derefter 'Genvej' fra rullemenuen. Klik på 'Gennemse' -knappen og navigere til placeringen af ​​databasen, og klik derefter på 'Udfør' for at indsætte genvejen på skrivebordet.

Opret en del

Hvis du ikke har en server i dit hjem eller kontor , kan du gemme databasen til en bestemt mappe og derefter dele den mappe mellem de to computere. For at dele en mappe skal du højreklikke på den og klikke på 'Deling og sikkerhed' i rullelisten. Klik på fanen 'Deling', vælg 'Del denne mappe' og giv mappen et beskrivende navn.

Så gå til din anden computer, højreklik på 'Denne computer' og vælg 'Udforsk' for at åbne Windows Explorer; klik på 'Værktøjer' og derefter 'Map Network Drive.' Skriv '\\ computernavn \ sharedfolder' hvor 'computernavn' er navnet på den computer, hvor databasen er placeret, og 'sharefolder' er navnet på den mappe, der indeholder den. Du kan nu få adgang til den database, du oprettede og lagrede på en computer fra en anden pc. Uanset om du bruger din computer til hjemme eller forretning, kan design af en database være en glimrende måde at dele data på og give flere brugere mulighed for at lave opdateringer. I modsætning til anden software er database-software specielt designet til at give mange forskellige brugere mulighed for at arbejde i det på samme tid. Enhver, der har adgang til databasen, kan åbne den, se oplysninger i realtid og foretage de nødvendige opdateringer.