Hvad er den nemmeste måde at netværke to computere på?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

RS232 / 485 netværk

En billig måde at forbinde to computere på er at oprette et RS232 eller RS485 netværk. RS232 / RS485-kablet har en 24-bens stik til hankontakt. Den ene ende af kablet forbinder til seriel port værtscomputeren, og den anden ende forbinder til en seriel port på den anden computer. RS232 / RS485 konfigurationen har sine begrænsninger. Det er kun godt, når computere er i samme rum. I den nærmeste fremtid vil computerindustrien have en trådløs RS232 / R485 netværksadapter tilgængelig til trådløs tilslutning. Denne konfiguration behøver ikke internetadgang.

10/100 Base T Ethernet-konfiguration

10/100 Base T Ethernet-konfigurationer er standard i mange små og mellemstore virksomheder. En Ethernet-konfiguration består af kategori 5-kabling med R45-stik. Mange af dagens computere fremstilles automatisk med en R45-stik Ethernet-port og er konfigureret til 10/100 Base T-netværk. De to computere er tilsluttet et 10/100 Base T Ethernet-hub. Hvis de to computere er langt væk fra hinanden kan det være nødvendigt med en router til at hjælpe med at øge signalet mellem de to computere.

Trådløs konfiguration

Trådløse netværk er konfigureret ved at bruge et trådløst hub med en antenne, der er forbundet til en DSL- eller kabel-internetinterface. Dette kræver, at de to computere har et trådløst kort eller en grænseflade, der gør det muligt for computere at forbinde og dele oplysninger. Når systemet er tændt, søger det automatisk efter det trådløse netværk, og når den findes, er computeren automatisk på internettet. netværk har en afstand på op til 1000 fod eller mere afhængigt af signalen.

USB-netværk

USB-netværket ligner et peer-to-peer-netværk. Et USB-netværk er dog hurtigere. har en USB hub som To computere kan tilsluttes samtidigt for at få adgang til internettet eller dele data uden fald i hastighed eller computerens ydeevne. USB-kabler bevæger data med en større hastighed (50 kbps) end RS232 / R485 konfigurationen (20 kbps). Hvis der er en betydelig afstand (25 fod eller mere) mellem de to computere, skal en router bruges til at øge signalet.

Sikkerhedsstrategier og -politikker

Selv et peer to peer-netværk har brug for en strategi til beskyttelse af begge computere på netværket mod hacking, vira og filtab. Windows-operativsystemer har integrerede programmer, der overfører data mellem computere, der kan beskyttes med adgangskode. De to computere skal have brugersikkerhed implementeret i begge ender. Disse sikkerhedsprofiler kan oprettes automatisk i Windows-operativsystemets brugergodkendelsesprogram. To computere interfaced sammen for at dele data, ressourcer og internetadgang kaldes et 'peer to peer' netværk. De kan tilsluttes via kabel eller trådløs adgang via forskellige konfigurationer. Afhængigt af brugernes behov kan du forbinde to computere på flere måder uden at have kendskab til en netværkstekniker eller computerspecialist.