Sådan Administrer Computer Inventory

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer, hvor mange computere du skal administrere. Hvis nummeret er relativt lille (f.eks. Et hjemmenetværk med 3 eller 4 computere), kan det være mere omkostningseffektivt at bruge et regneark end at købe et lagerstyringsprogram, der giver funktioner mere nødvendige for organisationer, der skal administrere et stort antal computere.

Brug registerstyringsprogrammet eller regnearket til at oprette en kontrolplade for hver computer, der indeholder hvert stykke hardware og software, der skal opretholdes. Tilføj oplysninger, der gør det nemt for dig at forstå den aktuelle tilstand for hvert element (f.eks. Aktivnummernumre, købsdato, installation (og senere opgradering eller fjernelse) dato, navn på den person, der bruger computeren eller enhver licens , og versionsoplysninger eller dato for sidste reparation eller service).

3.

Anbring asset tags til den hardware, der matcher indgangen i kontrolregistrene. Hvis varen er for lille til et aktivtag, skal du bruge en permanent mærkepenne til at skrive taggetallet på den.

4.

Kontroller og profiler periodisk computerne for at bekræfte, at Antallet af købte licenser passer til antallet af computere, som hvert softwareprogram er installeret på.

5.

Gennemgå regelmæssigt kontrolregistrene og omprofil computererne for at sikre, at vedligeholdelse af udstyr og software opgraderingsskemaer følges, og at udstyret stadig er brugbart.

Tips og advarsler

  • Når du går på pension af en computer af tjeneste af en eller anden grund, må du ikke slet kontrolposten. I stedet skal du være opmærksom på at udstyret er udskilt til bjærgning, brudt eller tabt.
  • Uanset om du driver eller er en del af it-afdelingen i en virksomhed eller vedligeholder et lille hjemmenetværk, er det vigtigt at vide, hvilken hardware og software du har på hver computer, som du støtter. En oversigt kan hjælpe dig med at administrere og holde styr på køb, versionsnummer, serienummer og licensnumre for dele og software, garantidata og udbydere samt installations-, opgraderings- eller fjernelsesdatoer. Mens kommercielle lagersystemer, såsom SoftInventive Labs Total Network Inventory eller Magneto Software's Global Network Inventory, automatisk formaterer dine input for brugervenlighed og rapportering, kan du også bruge enkle regneark til at udføre opgaven.