Sådan kontrolleres, om en hjemmeside er sikker?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Søg efter bogstavet 'S' i slutningen af ​​standard http i adresselinjen i enten Internet Explorer eller Firefox. En sikker webadresse ligner https, hvor 'S' repræsenterer Secure. Dette indikerer, at webstedet bruger SSL på den server, du skal bruge. Nogle kommercielle virksomheder bruger en usikker hjemmeside for at gennemse deres produkter. Når du går til at betale for noget, skifter de derefter til et sikkert websted.

2.

Kontroller for et gult hængelås eller nøgleikon på websiden. Dette indikerer også, at hjemmesiden bruger SSL. I Internet Explorer vises hængelås eller nøgle til højre for adressefeltet, mens i Firefox vises hængelås eller nøgle i adresselinjen. Firefox angiver også sikre transaktioner ved at tilføje et gul højdepunkt for at sikre adresser. Nogle gange vises hængelåsen eller nøglen også nederst i vinduet.

3.

Klik på det gule hængelås eller nøgleikon for at få en yderligere kontrol af sikkerhedsniveauet. Disse ikoner repræsenterer et ægthedscertifikat for et websted. Internet certificeringsmyndighedsvirksomheder som Verisign og Equifax Secure-udstedelsescertifikater på websteder, der opfylder industristandarder. Når du klikker på ikonet, skal det vise flere oplysninger om websitetets kryptering og godkendelsesinformation. Du kan klikke på 'Se certifikater' for at se mere information om hjemmesiden, og om den matcher den adresse, der bruges.

Tips og advarsler

  • Spoofede og falske website skabere bliver meget innovative, når deres websteder ser ud som kommercielle websteder. Selv falske websteder kan krypteres, så at have en ' sikre 'forbindelse er ikke nogen garanti for at hjemmesiden er legitim. Udover at tjekke adressen og søge ikoner, så prøv at klikke i links og andre billeder på hjemmesiderne for at se, hvor du går på hjemmesiden. Se også omhyggeligt på adresselinjen og sørg for, at det er stavet korrekt.
  • Ifølge OnGuardOnline er det vigtigt ikke kun at kontrollere sikkerheden for det websted, du driver forretning med, men også at kontrollere et telefonnummer og en fysisk adresse til firma, så du kan ringe eller besøge firmaet.
  • Legioner af websteder opfordrer dig til at shoppe på deres websted eller til at betale dine regninger online. Selvom det er sjovt og praktisk at foretage transaktioner online, er det vigtigt at vide, om et websted er sikkert, før du indtaster dit navn, adgangskoder og dine kreditoplysninger. Du vil være sikker på, at din transaktion er beskyttet af SSL-protokollen (Secure Socket Layers). SSL holder dine oplysninger krypteret og godkendt, så tredjeparter (personer, der gerne vil stjæle dine data) ikke kan se, hvad du sender til det sikre websted. Der er flere måder at fortælle om et websted bruger SSL.