Sådan laver du en ekstern forbindelse med Windows Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Højreklik på 'Computer' i Windows Stifinder og vælg 'Egenskaber'.

2.

Vælg 'Fjernindstillinger' fra System Kontrolpanel, der starter. Vælg fanen 'Fjern'.

3.

Aktivér Fjernhjælp ved at klikke på den relaterede boks. Aktivér 'Tillad forbindelser fra computere, der kører enhver version af fjernskrivebordet (mindre sikkert)', hvis du muligvis er forbundet med versioner af Windows bortset fra Vista. Vælg den mere sikre indstilling, hvis du udelukkende skal bruge Vista.

4.

Vælg 'Vælg brugere ...' og indtast navnet på de brugere, som du ville gerne give fjernadgang. Vælg 'OK' og derefter 'Apply' for at afslutte opsætningen af ​​en fjernforbindelse.

5.

Åbn 'Remote Desktop Connection' på computeren, du bruger til fjernadgang til computeren du har lige sat op. Eksternt skrivebordstilslutning er placeret under 'Tilbehør', der åbnes via menuen Start.

6.

Indtast navnet på computeren eller IP-adressen på computeren. Vælg 'Connect' for at oprette forbindelse til computeren.

Tips og advarsler

  • For at bestemme IP-adressen på den computer, du forbinder til, skal du åbne kommandoen Spørg via startmenuen og skriv 'ipconfig' for at få oplysninger om din forbindelse, herunder IP-adressen.
  • Værtscomputeren skal være indstillet til aldrig at sove, da du ikke kan oprette forbindelse til en computer i dvaletilstand.
  • Fjernadgang til en computer er nyttig til at hjælpe nogen med at fejle deres computer uden at være der. Takket være ubiquity af trådløst internet er fjernforbindelser ret nemme at oprette og få adgang til. Windows Vista Ultimate indeholder det nyttige hjælpeprogram til Remote Desktop Connection - men før en forbindelse oprettes, skal værtscomputeren være korrekt konfigureret til at acceptere indgående forbindelser.