Sådan opretter du et websted på en server computer ved hjælp af Apache

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mange servere leveres med en kopi af Apache forudinstalleret. For at afgøre, om din Unix-server har Apache, skriv 'hvilken apachectl' i Unix-prompten. Hvis din server ikke allerede har Apache, kan du downloade den nyeste version fra Apache-projektet på apache.org.

2.

Hvis du bruger en grafisk administrativ grænseflade, skal du starte Apache indefra det. Dette er et afkrydsningsfelt eller en knap i Mac OS X Server og Webmin. Ellers starter du Apache ved Unix-prompt med kommandoen 'apachectl -f'. Hvis det ikke virker, skal du kopiere hele stien fra 'which apachectl' og udstede kommandoen igen med den fulde sti.

3.

Test, om Apache virker ved at åbne en web browser vindue og gå til 'http: // localhost'. Dette vil sende en webforespørgsel tilbage til den samme computer, som den kører på. Hvis Apache virker, vil du se en Apache testside.

4.

Find den mappe, der bruges til at gemme dine HTML-filer til dit websted. Dette vil variere baseret på dit operativsystem. Du kan finde dette i håndbogen til din version af Apache eller i DocumentRoot-direktivet i httpd.conf-filen i Apaches konfigurationsmappe. Flyt dine HTML-filer til denne mappe, og http: // localhost vil returnere dem i stedet for standardfiler, der følger med Apache.

Hvis du bruger server-side, indeholder CGI'er eller andre funktioner ud over statiske websider disse i Apaches konfigurationsfiler . Der er hundredvis af muligheder. Se dokumentationen til Apache for at få yderligere oplysninger.

6.

Når du er klar til at gøre din webserver live, skal du logge ind på din DNS-administration (Domain Name Server) og oprette en A- til din server. Hvis din server f.eks. Er på IP-adresse 1.2.3.4, skal du oprette en A-post på din DNS-server til www.yourdomain.com og pege på den på 1.2.3.4. Hvis din DNS er vært hos din internetudbyder, så spørg dem om at oprette dette for dig.

Apache har været en populær webserver på internettet siden den hurtige vækst af internettet i midten af ​​1990'erne. Den er designet til at være robust og sikker og vil køre på de fleste computere og operativsystemer, der er tilgængelige på markedet. Ulempen med Apache er dens kompleksitet. Apache opretholdes og konfigureres ved at redigere hundredvis af tekstfiler i dets mapper. Administrative grafiske grænseflader, som Webmin og Mac OS X Server, kan gøre Apache meget nemmere at bruge og administrere.