Sådan opretter du forbindelse til en Mac-server med en pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

På Mac

1.

Åbn systemindstillinger. Vælg 'Deling.'

2.

Vælg 'Windows Fildeling' og klik på 'Konti'. Indtast navne og adgangskoder til de brugere, der kan bidrage til fildeling med en pc.

Vælg Mac OS X 5.0 og nyere, vælg 'Fildeling', 'vælg derefter' SMB Sharing 'og vælg konti med hvem delingen finder sted og indtaste adgangskoderne, når de bliver spurgt.

3.

Luk systemindstillinger.

På pc'en

1.

Åbn 'Kontrolpanel' i menuen Start.

2.

Klik på 'Netværk og internetforbindelser.' Et nyt vindue åbnes Klik på 'Mine netværkssteder'. Klik på 'Tilføj et nyt sted.' Netværksguiden åbnes. Tryk på 'Næste'.

3.

Vælg 'Vælg et andet netværk' klik på 'Næste' igen.

4.

Indtast Mac-serverens IP-adresse. Klik på 'Næste'.

5.

Fjern markeringen af ​​feltet 'Log ind anonymt'. Indtast Mac-bruger-id'et, du logger ind på Mac-serveren under. Klik på 'Næste', og derefter 'Afslut'. Et nyt vindue åbnes.

6.

Indtast Mac-brugerens logfilnavn og kodeord og tryk på 'Log på'. Din pc er nu forbundet til en Mac-server.

Tips og advarsler

  • Du kan forbinde en pc til en Mac-server med et krydskabel samt trådløst.
  • Sluk vindues fildeling på Mac, når den ikke er i brug, da Windows-fildeling gør Mac mindre sikret.
  • Mac'er og pc'er tilbyder begge forskellige computerkompetencer, hvilket gør dem både aktiver til et hjem eller arbejdsmiljø. Moderne Mac'er kører alle på Intel-chip, hvilket gør det nemmere end nogensinde før at integrere dem med pc'er. Hvis du vil oprette en pc til et Mac-netværk, hvor du kan forbinde en til en Mac-server med en pc, er det muligt. Det eneste problem er, at du kun kan dele kompatible filer med en Mac og pc.