Sådan opsættes RDC på en hjemmecomputer med XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start den computer, du ønsker at få adgang til fra eksterne steder, og log ind, hvis det er nødvendigt. Klik på knappen 'Start' nederst til venstre på skærmen, højreklik derefter på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber'. Klik på fanen mærket 'Computer Name', og skriv derefter navnet på computeren som vist ud for 'Fuld computernavn'.

2.

Skift til fanen mærket 'Fjernbetjening. ' Markér boksen på fanen Fjernbetjening med etiketten 'Tillad sers at oprette forbindelse til denne computer.' Klik på 'OK' for at lukke vinduet Egenskaber.

3.

Klik på knappen 'Start' igen, og åbn derefter Kontrolpanel. Find og klik på fanen 'Sikkerhedscenter', og klik derefter på 'Windows Firewall.' Sørg for, at afkrydsningsfeltet ud for 'Don t tillade undtagelser' ikke er markeret, og klik derefter på fanen 'Undtagelser' øverst i vinduet. Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Remote Desktop.' Klik på 'OK' og luk derefter eventuelle åbne vinduer. < /p>

4.

Log ind i en anden Windows XP-computer på dit netværk og klik på knappen 'Start'. Klik på linket 'Alle programmer', klik på 'Tilbehør' og derefter 'Kommunikation'. Vælg 'Remote Desktop Connection' for at åbne Microsoft RDC Client-programmet. Indtast navnet på computeren med fjernforbindelser aktiveret, og klik på 'Connect.' Brug den eksterne computers legitimationsoplysninger til at logge ind og få adgang til computerens programmer og filer Log ud af den eksterne computer eller luk forbindelsen til fjernskrivebord for at afslutte sessionen.

Tips og advarsler

  • Opret en genvej til RDC-klienten på dit skrivebord, hvis du bruger det ofte.
  • Klik på knappen 'Valg' nederst på venstre side af RDC-vinduet, før du tilslutter, for at indstille skærmens størrelse og andre muligheder.
  • Opsæt port viderestilling i din internetrouter for at aktivere fjernadgang til computeren uden for dit netværk.
  • Sørg for at lade fjerncomputeren være låst eller logget af, når du er færdig med sessionen, for at forhindre uautoriseret adgang.
  • Muligheden for at få adgang til filer på en fjerncomputer kan være uvurderlig som et værktøj til at hjælpe andre computerbrugere eller at få adgang til data, mens de arbejder ude af kontoret eller hjemme. Fra og med Windows XP har Microsoft inkluderet deres software til fjernbordsforbindelse for at aktivere denne mulighed. Med RDC aktiveret på målcomputeren kan brugere køre software, få adgang til filer og se personlige data uden at være til stede på computeren. Aktivering af RDC på en hjemmecomputer med Windows XP tager bare nogle få trin.