Sådan slutter du til en Vista-computer til et domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'System og vedligeholdelse' i kontrolpanelet for at åbne systemegenskaberne.

2.

Klik på ikonet 'System'. I dette vindue ses en liste over de nuværende konfigurationer, herunder computerens navn, domæne og arbejdsgruppe. Klik på knappen 'Skift indstillinger' for at redigere konfigurationerne.

3.

Vælg 'Domæne' i afsnittet 'Medlem af'. Dette muliggør en tekstboks hvor du kan indtaste domænet. Det domæne, du indtaster, skal svare til navnetopsætningen på Windows-serveren.

4.

Indtast et domænenavn i tekstfeltet. Klik på knappen 'Ok'. Et vindue dukker op spørger dig om legitimationsoplysninger for administratorkontoen. Indtast administratoradgangskoden og tryk på knappen 'OK'.

5.

Genstart computeren. Ændringerne træder ikke i kraft, før du genstarter maskinen.

Små netværk bruger en arbejdsgruppe til at forbinde maskiner sammen. Men større Windows-netværk indeholder et domæne, som har bedre sikkerhed og central kontrol for en administrator. Når domænet er etableret, og serveren er oprettet, kan en Windows Vista-maskine tilføjes til domænet. En Windows Vista-maskine tilføjes til et domæne i systemegenskabsvinduet. Når brugeren er tilsluttet, kan brugeren forbinde og kommunikere med andre brugere på netværket.