Sådan tilføjes en ekstern antenne til din router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find det eksterne antennestik på din router. Dette kan være en rund jack eller det kan være, hvor den nuværende antenne er skruet på routeren. Drej den eksisterende antenne for at se om den kan fjernes. Fjern antennen.

2.

Vælg enten en omnidirektionel eller retningsantenne. Omnidirektive antenner dækker et område, der udstråler i alle retninger. Vælg en antenne med høj forstærkning, hvis du skal udvide signalet i en bestemt retning ud over, hvad en omnidirectional antenne kan nå.

3.

Skru den nye eksterne antenne med uret mod åbningen antenneport på den trådløse router.

4.

Peg antennen til, hvor du vil have signalet stærkest, hvis antennen er retningsbestemt. Test signalet ved at oprette forbindelse til routeren med en Wi-Fi-udstyret computer.

Tips og advarsler

  • Nogle trådløse routere har kun interne antenner, der ikke kan være erstattes med en ekstern antenne.
  • Routere med en ekstra ekstern antenneport behøver ikke at fjerne den eksisterende antenne.
  • Wi-Fi trådløse netværk er den foretrukne måde at oprette forbindelse til internettet uden besværet med at køre kabler. Mens trådløse netværk har taget store fremskridt inden for båndbredde og dækningsområder, er der tilfælde, hvor en ekstern antenne kan hjælpe et signaldække et meget bredere område eller udvide området, så brugerne kan oprette forbindelse fra en større afstand.